Gemeenteraadsverkiezingen 2018

De gemeenteraadsverkiezingen worden in op 21 maart 2018 in de meeste gemeenten in Nederland wederom gehouden. Omdat zzp'ers afhankelijk zijn van het lokale beleid van de gemeente, is het belangrijk om de standpunten van de diverse partijen op het gebied van ondernemerschap goed te kennen. Immers door op de juiste partij te stemmen kan het ondernemerschap in de gemeente een stimulans krijgen. 

Wij willen bereiken:

 • Dat de stem van zzp’ers in de gemeente meer wordt gehoord.
 • Dat zzp’ers in de gemeente hun krachten bundelen.
 • Dat de gemeentelijke politiek zich sterk maakt voor zelfstandige ondernemers.

Omdat het  voor Stichting ZZP Nederland helaas niet mogelijk is om alle partijprogramma's van de partijen in de gemeenten uit te zoeken, richten wij ons deze verkiezingen op 3 gemeenten; Amsterdam, Rotterdam en Zwolle.

Niet iedere ondernemer woont natuurlijk in een van deze drie plaatsen, maar toch willen wij weten hoe tevreden u bent over zzp-vriendelijkheid van uw gemeente. Wij vragen u om een klein aantal vragen te  beantwoorden zodat wij weten hoe ondernemersvriendelijk uw gemeente is. Naar de vragen

Vijf belangrijke ondernemerspunten

Helaas heeft niet iedere partij voldoende duidelijk gemaakt in haar partijprogramma wat het ondernemersbeleid inhoudt. Vandaar dat wij aan de lijsttrekker/woordvoerder van iedere partij (althans de vijf grootste) vijf vragen gaan stellen, die voor ondernemers belangrijk zijn. Zodra wij de antwoorden hebben plaatsen we deze op onze website.

 1. Gaat uw partij het ondernemerschap in uw gemeente stimuleren? Noem de 3 belangrijkste actiepunten.
 2. Vindt u het belangrijk dat jongeren in het onderwijs goede voorlichting krijgen over het ondernemerschap? Op welke wijze gaat uw partij dat bewerkstelligen?
 3. Op welke wijze kan de gemeente lokale- en regionale netwerken van zzp’ers faciliteren? Gaat uw partij daaraan meewerken?
 4. Gaat uw partij meewerken aan het installeren van een startersloket, waar startende ondernemers terecht kunnen voor deskundige informatie en onafhankelijk advies?
 5. Is uw partij van mening, dat het gemeentelijk aanbestedingsbeleid meer moet worden gericht op zzp’ers? Op welke wijze denkt u dat te bewerkstelligen?
Een debat uit 2017 voor de landelijke verkiezingen
Een debat uit 2017 voor de landelijke verkiezingen

Verkiezingsdebat

In Amsterdam, Rotterdam en Zwolle gaan wij een verkiezingsbijeenkomst organiseren waarbij de lijsttrekkers hun standpunten aangaande ondernemerschap zullen verduidelijken.

 • Amsterdam, 7 maart, 19 tot 21.00 uur, Plein '40-'45 1,1064 SW Amsterdam. Stadsdeelkantoor Nieuw-West.
 • Rotterdam, 5 maart, 17 tot 21 uur (debat van 17.30 tot 19.30), auditorium Hogeschool Rotterdam (Kralingse Zoom, naast de Erasmus Universiteit).
 • Zwolle, 14 maart, locatie nog niet bekend.

Aanmelden

Heeft u interesse in de verkiezingsbijeenkomst In Amsterdam of Zwolle? Geef u dan hier op
Voor Rotterdam: Klik hier om u aan te melden  en gebruik het wachtwoord: VKD5M (Let op: Vul bij lidnummer "geen lid" in)

Deel deze pagina: