Home

Administratie en boekhouden

Mevrouw achter een computer met 2 schermen

Het nieuwe jaar is weer aangebroken. Een periode waarin veel ondernemers de tijd nemen om eens goed te kijken naar de boekhouding en administratie: loopt alles nog goed, kunnen er dingen slimmer worden ingericht. Een mooi moment dus om zaken beet te pakken die gedurende het jaar zijn blijven liggen. In deze special vind je alles rondom boekhouden en administratie onderverdeeld in: Voordeel, Kennis en Inspiratie. Dus lees vooral even verder, er zit vast een tip bij die ook voor jou interessant is!

Voordeel

Online boekhouden of uitbesteden

Je kunt je boekhouding natuurlijk helemaal uitbesteden. Makkelijk, maar vaak ook kostbaar. Bovendien mis je dan het hebben van inzicht in je eigen bedrijf! Met een online boekhoudprogramma regel jij eenvoudig zelf de boekhouding. Zo bespaar je kosten en creëer je inzicht in jouw financiën. Daarbij kan je uren en ritten registreren en offertes opstellen die je in één handomdraai in facturen omzet. We bieden jou als lid van ZZP Nederland korting op 3 boekhoudprogramma's en een boekhoudkantoor:

Met Tellow doe je online je boekhouding in een geavanceerde software met een hoogstaand design. Via het compleet pakket heb je zelfs toegang tot een daadwerkelijke boekhouder. Tellow stopt pas wanneer jouw boekhouding goed staat.
Via e-boekhouden.nl doe jij zelf online je boekhouding voor nog geen tientje per maand. Maak offertes, verstuur facturen en boek je bonnen in. De eerste 15 maanden zijn voor jou als ZZP Nederland lid helemaal gratis, ook als je geen starter bent.
MoneyMonk is speciaal ontwikkeld voor kenniswerkers. De software kent een strak design en veel gebruikersgemak. Met de gratis opstartservice zorgt een helpdeskmedewerker van MoneyMonk er samen met jou voor dat je boekhouding tiptop in orde is.

Kubus administratiekantoren, jouw voordeel € 22,50 korting!
Besteed jij liever je boekhouding uit? Dat kan bij Kubus, een landelijke coöperatie van boekhoudkantoren. Als abonnee van ZZP Nederland ontvang je elk jaar € 22,50 korting wanneer je gebruikmaakt van de diensten van Kubus.

Bekijk het voordeel

Eenvoudig ritten en tankbeurten registreren

Om de Belastingdienst tevreden te houden moet je je ritten op de juiste wijze registreren. Dit wil je natuurlijk op een zo’n makkelijk mogelijke manier doen, waarbij je de ritten eenvoudig in je boekhouding kunt opvoeren. Je kunt dit in een boekje of Excel-document bijhouden. Eenvoudiger is het werken met een rittenregistratiekastje (belastingdienstproof) of een handige app. Voor jouw tankbeurten gebruik je natuurlijk een tankpas. Extra korting aan de pomp en maandelijks een btw-factuur die je eenvoudig in je boekhouding verwerkt. 

Fynch is een handige app waarmee jij heel eenvoudig je ritten kan registreren en daarmee declareren. Bij uitstek geschikt wanneer je bijtelling betaalt over je zakelijke auto en je zakelijke kilometers eenvoudig wilt bijhouden.
Om te voorkomen dat je alle bonnen moet bewaren en inscannen, kun je ook gebruik maken van een tankpas. Ontvang maandelijks een BTW factuur én korting aan de pomp!
Met Trackjack is jouw rittenregistratie een eitje. Er wordt namelijk een kastje geïnstalleerd die al jouw ritten bijhoudt. Je kunt hiermee eenvoudig en belastingdienstproof aantonen hoeveel zakelijke en privé kilometers je rijdt.
Kennis boek

Kennis

Informatie over boekhouden en administratie

ZZP Nederland biedt een schat aan informatie op het gebied van boekhouden en administratie in de vorm van kennisartikelen, blogs en cursussen. Alles uiteraard volledig toegespitst op jouw situatie als zelfstandig ondernemer. Hieronder een greep uit de meest relevante zaken als het gaat om boekhouden en administratie.

chart ondernemer winst

Inspiratie

Voor je boekhouding en administratie

Financieel inzicht
Hoe sta jij er eigenlijk privé voor? Heb je genoeg financiële middelen om straks met pensioen te gaan? Hoe laat je je gezin achter bij arbeidsongeschiktheid of overlijden? Via de tool Finsave krijg je precies dit soort inzichten. Synchroniseer eenvoudig jouw gegevens en vul als je dat wilt zaken aan zoals jouw uitgaven. Finsave is als losse dienst beschikbaar, maar is standaard inbegrepen binnen het Plus en Premium abonnement.

Fundament van succes
Eerder dit jaar schreef succesvol onderneemster Femke Hogema voor ZZP Nederland de blog: fundament van succes, van zzp naar miljoenenbedrijf. Een inspirerende blog met belangrijke elementen uit haar nieuwe boek.

Ga naar de blog

Op deze pagina