Directeur ZZP Nederland spreekt bij ZZP Hof van Twente in Markelo

Geen verplichte AOV voor zzp’ers

Als lobbyist is Alfrink zeer regelmatig in Den Haag te vinden. “Het aantal zzp’ers groeit met de dag. Dit zijn geen werkgevers en ook geen werknemers, maar ze zorgen wel voor eigen inkomen en dragen op hun manier positief bij aan deze welvarende economie. Gelukkig erkent onze regering dit inmiddels, maar bij het maken van wetten en regels moet ze écht nog meer rekening houden met zzp’ers.” Eerder deze week werd Alfrink geïnterviewd door BNR-radio: “De overheid denkt er serieus over om zzp’ers verplicht te stellen, zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid (AOV). Argument is dat jaarlijks een relatief kleine groep ZZP’ers door ziekte, ‘gebruik maakt’ van de bijstand. Nou is het noemen van ‘verplicht’ en ‘ondernemen’ in één zin, al geen goede combinatie”, glimlacht  Alfrink. “Als ZZP Nederland zijn we fel tegenstander van deze, mogelijke verplichtstelling, en in Markelo vertel ik graag waarom.” 

Praktische informatie

Informatiebijeenkomst
Taets van Amerongenstraat 15 7475 BT Markelo

Programma

  • 16.00 uur                    Ontvangst met koffie/thee
  • 16.15 – 17.00 uur       Spreker Frank Alfrink van ZZP Nederland 
  • 17.00 – 18.00 uur       Netwerkborrel (vrij netwerken)

Meld je nu al aan

Ben je ZZP’er en gevestigd in Hof van Twente of omgeving, meld je dan aan via info@zzphofvantwente.nl. Voor leden van ZZP HvT is deelname gratis, overige bezoekers betalen €25,- inclusief netwerkborrel.    

Onafhankelijk en gespecialiseerd in ZZP

Maar er zijn nog veel meer lobby-onderwerpen die op 29 augustus aan bod komen wat Alfrink betreft. “Ik deel graag alle actualiteiten met zzp’ers.” ZZP Nederland is de enige landelijke belangenbehartiger voor deze doelgroep. Ze beschikt over een waardevolle kennisbank. Een onafhankelijk team professionals met uiteenlopende specialismen, geeft tips over belastingzaken, duiding aan wet- en regelgeving en onafhankelijk advies over verzekeringen.  “Voor aangesloten zzp’ers is het mogelijk om gratis en onbeperkt gebruik te maken van onze helpdesk met uitgebreide kennis over zzp-ondernemerschap.” 

Deel deze pagina: