ALLE INFORMATIE EN REGELINGEN

ZZP en corona

Vanwege de economische gevolgen van het coronavirus konden ondernemers een aanvraag doen om in aanmerking te komen voor uitzonderlijke financiële steun van het kabinet. In dit dossier vind je alles over de verschillende opties die toen golden.

De huidige situatie:
Veel zzp'ers die van steunmaatregelen gebruik hebben gemaakt hebben hierdoor een coronaschuld opgebouwd. Sinds1 oktober moeten ondernemers beginnen met het afbetalen van deze schulden. Meer hierover lees je hier.

Den haag

Meepraten over regelingen

WAT DOET/deed STICHTING ZZP NEDERLAND

Het ministerie SZW zag in dat ze hulp nodig hebben vanuit de praktijk, daarom hebben ze ZZP Nederland gevraagd zitting te nemen in de klankbordgroep. Naast de ministeries hebben we nog steeds korte lijnen met de uitvoerende organisaties, zoals de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG/Divosa), de Belastingdienst, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het UWV.

De klankbordgroep is inmiddels opgeheven. Mocht je nog ergens tegen aan lopen, bijvoorbeeld met de afwikkeling van de regelingen, meld het ons.

Melding maken of hulp nodig?

Overzicht steun- en herstelpakket

Regelingen voor zzp'ers tijdens corona

Wij hebben de belangrijkste elementen van de regelingen, die betrekking hebben op zzp'ers die getroffen zijn door de coronacrisis, op een rijtje gezet.

Alle regelingen en informatie 

Uitrekenen rekenmachine
notities maken

cORONAVIRUS EN ZZP

Veelgestelde vragen

Wij kregen veel vragen over de financiële maatregelen die beschikbaar zijn voor zzp'ers vanwege het coronavirus. Hieronder beantwoorden wij de vragen.

Je komt niet in aanmerking, wat nu?

Naar de meestgestelde vragen

 

Toch nog een vraag over de coronaregelingen?
Wij proberen je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Nog niet aangesloten? Sluit je dan aan bij ZZP Nederland.
Contact opnemen
ondernemer aan het werk

Laatste nieuws