De voordelen als zorgprofessional bij ZZP Nederland: “Ik kan altijd bij ze terecht”

Ondernemen

Inschrijven voor de klachtenregeling en geschillencommissie, een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, juridische zaken… Als zelfstandige in de zorg moet je nogal wat zaakjes op orde hebben. Daarom een vraaggesprek met psycholoog Evelyn Stoelinga. Als zzp’er en zorgprofessional heeft ze ZZP Nederland regelmatig ingeschakeld. Welke voordelen heeft zij ervaren?

“Als zzp’ers zijn we allemaal het wiel opnieuw aan het uitvinden: er ligt een berg werk en we moeten zelf uitzoeken waar te beginnen. Voordat ik zzp’er werd had ik wel eens gehoord van ZZP Nederland, maar nooit echt onderzoek naar gedaan. Totdat ik mij wilde inschrijven voor een klachtenfunctionaris en geschillencommissie verplicht vanuit de Wkkgz.”

Voor een zorgprofessional is het verplicht om een klachtenregeling te hebben en een door de minister erkende geschilleninstantie. Het lukte Evelyn maar niet om dit te regelen, totdat ze bij ZZP Nederland aanklopte.

Wkkgz & Juridisch abonnement

Stoelinga ging op onderzoek uit naar een klachtenregeling. Bij ZZP Nederland kon ze zich aansluiten en daarmee voordelig een Wkkgz-abonnement afsluiten. “De inschrijving via ZZP Nederland was voordeliger dan inschrijving via alle andere wegen.”

Zo was Evelyn snel overtuigd. 

Naast de Wkkgz stelde ZZP Nederland het juridisch abonnement voor. Met dit abonnement kan ze juridisch advies aanvragen bij juristen. Stoelinga gaf namelijk aan dat ze haar algemene voorwaarden voor haar eigen website wilde laten nakijken. ZZP Nederland had zo het totale (voordeligste) pakket voor haar als zzp’er, maar er mist nog één ding.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt door sommige opdrachtgevers verplicht als zorgprofessional. Als zzp’er is het moeilijk om deze (voordelig) af te sluiten. “Als je deze verzekering niet hebt, kan het een duur grapje worden als je bijvoorbeeld een keer per ongeluk verkeerd advies geeft”, aldus Stoelinga. Bij ZZP Nederland kon Evelyn haar pakket compleet maken, inclusief de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering. “Het is fijn om te weten dat je altijd terecht kunt bij een organisatie met al je vragen. Zeker als zorgprofessional.”

Nieuwsbrieven en belangen

Eén van de extra voordelen die Evelyn noemt, zijn de nieuwsbrieven: “Het zijn er precies genoeg, mijn mailbox zit niet elke dag vol met nutteloze informatie. Op deze manier blijf ik up-to-date.” Naast de nieuwsbrieven vindt Stoelinga het een fijn idee dat iemand voor haar belangen vecht in Den Haag. “Misschien ben je er als zzp’er niet bewust mee bezig, maar het idee dat er iemand opkomt voor mijn belangen vind ik erg fijn.” 

Het nieuws rondom het pensioenakkoord is dan ook iets wat invloed heeft op Evelyn: “Laatst kreeg ik een mail van ZZP Nederland over de ontwikkelingen rondom het pensioenakkoord. Hierin stond het plan voor de basisvoorziening. Toen heb ik meteen een mailtje teruggestuurd om ze te bedanken voor hun inzet.” 

Naast deze abonnementen en extra voordelen vindt Stoelinga het vooral een fijn idee dat er een organisatie is waar zij altijd op terug kan vallen. “Als ik de antwoorden op mijn vragen écht niet weet, kan ik altijd bij ZZP Nederland terecht.” 

Benieuwd wat ZZP Nederland jou allemaal te bieden heeft?

Ontdek de voordelen

Evelyn Stoelinga

Evelyn Stoelinga is relatietherapeut, psycholoog en vitaliteitscoach.

Deel deze pagina: