Het onderschatte belang van een Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Verzekeren

De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) biedt in beginsel dekking tegen aanspraken tot schadevergoeding bestaande uit  personen- en zaakschade. Veel ondernemers weten niet dat de particuliere aansprakelijkheidsverzekering geen dekking biedt voor uw zakelijke activiteiten.Als u als zzp’er ergens schade aanricht bent u daarvoor verantwoordelijk en de financiële gevolgen van de schade kunnen het voortbestaan van uw ondernemerschap in gevaar brengen. Het is daarom raadzaam om het risico van bedrijfsaansprakelijkheid te verzekeren. De meeste aansprakelijkheidsverzekeringen zijn goed betaalbaar.

Juiste gegevens

Het is bij het afsluiten van een AVB heel belangrijk dat te allen tijde de juiste werkzaamheden worden opgegeven. Ook als in de loop der tijd de werkzaamheden veranderen ten opzichte van de bij de aanvraag opgegeven werkzaamheden is het belangrijk dit direct te melden.

Niet iedere bedrijfsaansprakelijkheid verzekering biedt dezelfde dekking. Schade aan personen en of zaken is vaak wel overeenkomstig qua dekking maar verschillen ontstaan juist op onderdelen zoals;

-schade aan gehuurde en geleende spullen;
-schade aan spullen in behandeling en bewerking (in de bouwbranche optioneel mee te verzekeren);
-als een collega-zzp’er wordt ingehuurd om samen aan een project te werken, wie zijn er wel of niet meeverzekerd?

Betaalbaar

Uit onderzoek blijkt dat maar 36% van de zzp’ers zich verzekerd heeft tegen bedrijfsaansprakelijkheid. Enerzijds omdat men zich vaak niet volledig bewust is van het niet te onderschatten risico, anderzijds omdat het beeld bestaat dat deze verzekering erg kostbaar is. Voor verreweg de meeste beroepen is de premie echter zeer betaalbaar.

In de periode van 23 oktober tot en met 31 december biedt ZZP Nederland Verzekeringen de mogelijkheid om de AVB voor de meeste beroepen aan te bieden met een korting op de premie in het eerste jaar van maar liefst 30% waarbij een zeer uitgebreide dekking van toepassing is.

Wilt u meer informatie over verzekeringen neem dan contact met ons op: verzekeringen@zzp-nederland.nl; 0f bel 050-7001950. Als u direct een AVB wilt afsluiten, klik dan hier.

Arjen Vrolijk

Directeur ZZP Nederland Verzekeringen

Deel deze pagina: