Wilt u ook snel betaald worden?

Mobiel pinnen

Als ZZP’er ben je zelf verantwoordelijk voor de betalingen voor je werkzaamheden. Er kan al snel veel tijd gaan zitten in de facturatie en bovendien moet je dan vaak lang wachten op je geld. Veel ZZP’ers kiezen er daarom voor om een mobiel pinapparaat aan te schaffen, zodat de klant direct kan afrekenen op locatie. Zo heb je geen gedoe met grote contante bedragen of facturen die pas weken later worden betaald.

Wanneer je je oriënteert op een pinapparaat, kan de keuze overweldigend lijken. Natuurlijk wil je je klanten meerdere betalingsmogelijkheden aanbieden, maar je wilt jezelf hierbij niet onnodig op kosten jagen. Hoe kies je nu een voordelig mobiel pinautomaat?

Er zijn twee mogelijkheden te onderscheiden: een pinapparaat huren of er een kopen. Kies je voor huren, dan betaal je een vast maandelijks bedrag. Wanneer je het apparaat niet meer wilt gebruiken, dan zeg je je abonnement op en lever je de pinautomaat in. Daar tegenover staat kopen: na het betalen van een eenmalig bedrag is het pinapparaat geheel van jou.

Wat zijn nu de voor- en nadelen van beide mogelijkheden? Wanneer je ervoor kiest om een pinapparaat te huren, zijn de investeringskosten laag. Je spreidt je kosten als het ware over meerdere maanden uit. Wanneer je besluit er een te kopen, moet je vaak in één keer een groter bedrag betalen. Het voordeel is dan wel dat je daarna meestal alleen een tarief (vast of flexibel) per betaling betaalt. Hierdoor zijn de maandelijkse lasten lager dan wanneer je zou huren.

Een groot voordeel aan betalen per transactie, is dat je geen kosten hebt als je het pinapparaat niet gebruikt. Ideaal als je bijvoorbeeld alleen in de zomer werkt. Wanneer je een pinapparaat zou huren, zou je ook in de wintermaanden door moeten betalen. Het flexibele karakter hiervan is met name voor ZZP’ers interessant, die het pinapparaat op wisselende momenten nodig hebben.

Er bestaan meerdere vergelijkingssites waarop aanbieders van mobiele betaalsystemen naast elkaar worden gezet. Bepaal voordat je je keuze maakt dus goed hoe vaak je het pinapparaat nodig zult hebben en hoeveel je wilt investeren. Bied je klanten een extra service door hen een pinmogelijkheid aan te bieden en zoek vandaag nog uit wat voor jou de beste optie is!

Sharon Feijen

Sharon Feijen is PR & Communications Manager bij SumUp. https://sumup.nl/zzp-nederland

Deel deze pagina: