Hulp bij financiële redzaamheid

Financieel

Steeds meer Nederlandse huishoudens (50%, en ook die met een boven modaal inkomen), zijn niet in staat om hun eigen administratie inzichtelijk te krijgen en te houden. Mede hierdoor komen ze in financiële problemen, ontstaan er betalingsachterstanden en ook gezondheidsproblemen als gevolg hiervan zijn aan de orde van de dag en beïnvloeden het dagelijkse functioneren.

Zit je eenmaal in deze vicieuze cirkel, dan blijkt het lastig om daar uit te komen en worden de problemen die relatief klein begonnen alleen maar groter.

Geen onderscheid

Deze situatie geldt niet alleen voor mensen in loondienst, maar ook steeds meer voor jou, de zzp’er. Ook al heb je voldoende opdrachten en dus een inkomstenstroom, de balans tussen uitgaven en inkomsten is niet altijd zoals men wenst.
Zzp’ers zijn zelf verantwoordelijk voor alle werkzaamheden, niet alleen datgene waarvoor je wordt ingehuurd maar ook de acquisitie, administratie en het netwerk onderhouden. Er komt een hoop kijken bij het leven als zelfstandige.

Kom je er niet meer uit? Overzie je het niet meer? Blijf er niet mee rondlopen en vraag tijdig hulp!

NVVBS

De Nederlandse Vereniging voor Budgetcoaches en Schuldhulpverleners (NVVBS) is een vereniging met landelijke dekking, waar de leden ervaren zijn in het helpen en coachen van anderen naar een financieel zelfredzame situatie.

Hoe kan NVVBS helpen
De gecertificeerde NVVBS-leden bieden op verschillende wijzen oplossingen, elk met hun eigen expertise weten zij de juiste oplossing aan te reiken. De meeste leden zijn zelf zzp’er en bekend met de facetten van zelfstandig zijn.

Budgetcoaching

Budgetcoaching helpt bij het opzetten van een sluitende huishoudbegroting. De basis hiervoor is een inkomsten en uitgavenoverzicht en om deze weer beheersbaar te krijgen. Daarnaast helpt het om niet (verder) in financiële problemen te komen, door het maken van keuzes en het stellen van prioriteiten. De budgetcoach zorgt samen met u voor het opstellen van een budgetplan; een duidelijk inkomsten- en uitgavenoverzicht.

Dit budgetplan is de basis van een actieplan van waaruit stappen gezet worden om eventuele kortlopende schulden gestructureerd af te betalen en afspraken te maken met de schuldeiser(s). Ook ondersteuning in de begeleiding bij langlopende schulden bij schuldhulpverlening is mogelijk.

Contact met NVVBS

Via de website van de NVVBS kan je een keus maken in de hulp die je nodig hebt. Vervolgens kan je een budgetcoach bij jou in de buurt zoeken. Als je de juiste budgetcoach hebt gevonden, kan je een afspraak maken voor een intakegesprek.Wil je advies over jouw situatie? Neem gerust vrijblijvend contact op met NVVBS om een van de gekwalificeerde coaches te spreken.

Voordelen van het inzetten van NVVBS

  • Gespecialiseerde en gekwalificeerde leden (keurmerk)
  • Landelijke dekking
  • Zowel budgetcoaches als schuldhulpverleners en budgetbeheerders
  • Zowel op de cijfers (administratie) als op de mens (coaching), optimale mix van cijfers en coaching
  • Flexibel en snel inzetbaar (maximaal 5 werkdagen)

Deel deze pagina: