Zzp Belasting Afschrijvingen

Belastingen (Algemeen)

Als je apparatuur voor je bedrijf aanschaft zoals gereedschappen, computers, bedrijfsauto of meubilair, dan kan je hierop de waardevermindering afschrijven. Dit kan je op je winst en verliesrekening opvoeren, waardoor je minder belasting betaalt. Er zijn diverse methoden om bedrijfsmiddelen af te schrijven, met name voor starters zijn extra mogelijkheden.

Bedrijfsmiddelen dien je af te schrijven met een gelijkblijvend bedrag over een aantal jaren. Startende ondernemers mogen willekeurig afschrijven gedurende een startperiode. Bij willekeurige afschrijving kan je een berekening maken wanneer afschrijven interessant wordt. Vaak maken starters in het eerste jaar weinig winst en betalen dus weinig belasting. Een aftrekpost is leuker als je meer verdient in een volgend jaar.


Gerelateerde producten

  1. Handboek ZZP Belastingwijzer 2018

    In dit boek vind je vrijwel alle belastingregels die zelfstandigen kunnen gebruiken om zo weinig mogelijk belasting te betalen. Het boek geeft op toegankelijke wijze uitleg over het grote oerwoud aan belastingregels. Voor 16:00 bestellen, morgen in huis.

    Meer informatie

Deel deze pagina: