Belastingdienst weer in de fout, leuker wordt het niet

RTL Z

Er zijn wéér problemen bij de belastingdienst. Honderden blauwe enveloppen zijn op de verkeerde plek bezorgd.

Belastingadviseurs
De fiscus kampt wederom met een groot probleem. Talloze enveloppen zijn bezorgd bij belastingadviseurs in plaats van bij de belastingplichtigen. Het gaat om acceptgiro's bij voorlopige aanslagen Inkomstenbelasting en Zorgverzekeringswet 2006. De rekeningnummers zijn wél juist.

Onzorgvuldig
Volgens de Belastingdienst ontvangen gedupeerden binnen enkele weken een excuusbrief en worden juist geadresseerde aanslagen en acceptgiro's verstuurd. Het College van Belastingadviseurs noemt de handelwijze uiterst onzorgvuldig.

Beterschap
Het rommelt al tijden bij de Belastingdienst door IT-problemen. Staatssecretaris De Jager van Financiën beloofde onlangs beterschap in de Tweede Kamer nadat bleek dat een honderdduizenden ondernemers hun aangifte opnieuw moesten invullen.

Koppeling
Eerder bleek dat de koppeling van loongegevens over 2006 is mislukt. De bij het UWV beschikbare gegevens zijn door technische oorzaken niet bruikbaar voor de Belastingdienst.

Kinderbijslag
De fiscus blijft stuntelen. Dit jaar werden veel gezinnen met kinderen gedupeerd doordat de kinderbijslag veel te laat werd terugbetaald.

Deel deze pagina: