Belgen die zelfstandig ondernemer willen worden krijgen geen steun

Belgen willen zelfstandig ondernemer worden maar durven de stap niet te maken
Ook in economisch moeilijke tijden blijft de belangstelling voor zelfstandig ondernemer groot, zo ook in België. In België zouden veel mensen de voorkeur geven aan het zelfstandig ondernemerschap al dan niet als ZZP’er. Echter in de praktijk starten weinig Belgen als zelfstandige. Dit blijkt uit een onderzoek van Batenborch International. Volgens Dominique Diercksens zouden veel mensen graag de overstap maken maar deinzen veel terug omdat risicodragend kapitaal moeilijk te verkrijgen zou zijn en de Belgische Overheid te weinig steun biedt aan startende ondernemers.

Volgens Diercksen zou de Belgische overheid en werkgeversorganisaties moeten beseffen dat er voor de economie sterke behoefte bestaat aan ondersteuning aan mensen die de kwaliteit hebben topondernemer te worden. Volgens Diercksen wordt nu teveel geïnvesteerd in sectoren die gedoemd zijn te mislukken.

Ook in Nederland is de belangstelling voor ondernemerschap groot, maar ondervinden kleine ondernemers problemen bij het verkrijgen van een financiering. Hoewel de overheid grote bedragen in de economie (lees banken) heeft gestopt is het vrijwel onmogelijk een financiering te verkrijgen.

4500 aanmedlingen in 12 maanden bij ZZP Nederland
Dat de belangstelling om te starten als ZZP'er nog erg groot is merkt ook belangenorganisatie ZZP Nederland; de laatste 12 maanden hebben 4500 ZZP'ers zich aangemeld bij ZZP Nederland, waaronder veel starters.

Deel deze pagina: