Blijfpositief.nl gehackt, overheidwebsite overgenomen door reclamemakers

ZZP Nederland

Groningen - 18 november 2007 - Website overheid gehackt: blijfpositief.nl is nu reclamesite

De overheidsite die de burgers moet voorlichten op de risico’s van financiële verplichtingen is onlangs gehackt. De in april geïntroduceerde website werd door staatssecretaris Aboutaleb met veel vertoon op het net gezet. De website die tot eind 2009 in de lucht moest zijn staat inmiddels op naam van Vupp Werbegesellschaft uit Wenen in Oostenrijk met als correspondentieadres Utrechtsestraat in Arnhem.


Inmiddels staat de website blijfpositief.nl vol met reclameboodschappen zonder dat het ministerie dat blijkbaar merkt. Op de website www.zzp-nederland.nl waar melding wordt gemaakt van een persbericht over de website komen veel reacties binnen van boze mensen.

Het gebeurt wel meer dat websites geïmiteerd worden, maar meestal gebeurt dat met valse namen. Een bekend voorbeeld hiervan is belastingsdienst.nl. Veel mensen maken blijkbaar typefouten en daar maken handige mensen graag gebruik van door namen te gebruiken die vaak verkeerd getypt worden. Vervolgens wordt de website vol met reclame gezet waardoor een leuke bron van inkomsten kan ontstaan.

Maar een website overnemen is wel een andere zaak. Zeker bij een website van de overheid mag dit niet zomaar gebeuren. Blijkbaar is de controle op het ministerie van SZW niet zo sluitend… Normaal loopt een verzoek tot overschrijving van de domeinnaamhouder van een website via de Stichting Internet Domein Naam registratie. De SIDN verzorgt de uitgifte en registratie van .nl-domeinnamen en bewaakt de kwaliteit van domeinregistratie in Nederland. Ook daar is de controle op juistheid van informatie blijkbaar niet voldoende.

De site is wel te vinden op www.blijf-positief.nl


Deel deze pagina: