Duits bouwbedrijf in Nederland bedreigt klanten en onderaannemers

Duits bouwbedrijf RCE Bau bedreigt klanten en onderaannemers nieuwbouwhuizen in Nederland
Volgens een artikel in het Dagblad van het Noorden bedreigt het Duitse bouwbedrijf RCE Bau regelmatig zijn klanten. Het bouwbedrijf is vooral actief in Groningen, Drenthe en Twente met het bouwen van nieuwbouwwoningen.

Mensen die klagen worden bedreigd
Met name het niet afbouwen van de huizen, het niet betalen van leveranciers levert veel klachten op. Mensen die klagen bij de Duitse aannemer worden bedreigd door de bouwer, die onder meer veel huizen zou bouwen in de Blauwe Stad. Één gezin krijgt inmiddels zelfs politiebescherming na diverse bedreigingen door het bouwbedrijf omdat de klant niet alle kosten wil betalen zolang het huis niet is afgebouwd.

Duitse bouwers erg actief in Oost Nederland
Aan de oostkant van Nederland wordt veel gebouwd door Duitse aannemers omdat deze veel voordeliger zouden bouwen dan hun Nederlandse collega’s. Prijzen zijn in veel gevallen 20% voordeliger.

Leveranciers in nood door niet betalen nota's
Ook leveranciers die klagen bij RCE Bau die klagen dat hun nota’s niet worden betaalt kunnen rekenen op verweer door de aannemer in de vorm van bedreigingen. “Ik weet waar je kinderen naar school gaan” en “Wil je soms een handgranaat onder je auto” zijn bedreigingen die het bedrijf hanteert om lastige klanten en leveranciers op afstand te houden. Het regionale recherche team Noord-Nederland stelt inmiddels een onderzoek in.

Veel reacties op Opgelicht.net
Ook op opgelicht.net staan inmiddels enkele reacties van gedupeerden. In totaal schijnen tientallen mensen gedupeerd te zijn door het bouwbedrijf. Het bedrijf zegt overgegaan te zijn naar een nieuwe eigenaar die “alles zal regelen”maar onderaannemers en leveranciers zijn zwaar gedupeerd door RCE Bau en mensen die nog wachten op de afbouw van hun huis kunnen waarschijnlijk niets van het bouwbedrijf meer verwachten.

Deel deze pagina: