Een gat in de markt, het kan nog wel... Tom Tom voor watersport

Watersport Almanak

Een gat in de markt is de droom van iedere ondernemer in spé. Velen denken dat ze een gouden idee hebben en slechts een enkeling lukt het de markt te verrassen met een nieuw product dat aanslaat. CosmicNavigation, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in navigatiesystemen stuitte bij toeval op een niet bestaand product.

TomTom voor de watersport
Filosoferend over de belachelijke prijzen van watersportnavigatiesystemen kwam CosmicNavigation op een idee. Het bedrijf bedacht een uitbreiding op de Nederlandse TomTom waarmee iedereen van zijn of haar TomTom een voordelig watersportnavigatiesysteem kan maken. De kaartenset van een TomTom wordt uitgebreid met waterkaarten die voorzien zijn van nautische gegevens zoals de plaatsen van boeien, bruggen en aanlegplaatsen.

De oplossing lag voor de hand: samenwerking
Volgens manager Jochem Kentens van Cosmic Navigation lag de oplossing achteraf voor de hand: “We hebben uitgebreide kennis van navigatiesystemen en we hebben een samenwerkingsvorm met de makers van de bekende Schipper Vaaratlassen die over de kaarten en de licenties beschikt. Toen we nadachten over het grote aantal watersporters die waarschijnlijk ook over een TomTom beschikken was de relatie snel gelegd. Na maanden van voorbereiding zijn we gestart met de verkoop op 27 maart en het was direct een doorslaand succes. Mede gezien de lage prijsstelling is er veel belangstelling. De watersportwebsite WatersportAlmanak.nl had al 50 systemen in bestelling staan voordat geleverd kon worden! Inmiddels werken we een paar oneffenheden weg en stellen we een uitbreiding beschikbaar aan de eerste kopers.”

Nieuwe oplossingen volgen
Na het succes van de eerste verkopen is het bedrijf bezig met het bedenken van extra uitbreidingen in de vorm van vaarroutes met toeristische punten en andere voorzieningen voor de watersporter. Meer info over het systeem vindt u op www.watersportalmanak.nl 
 

Deel deze pagina: