Een op de twaalf Nederlanders overweegt zelfstandig ondernemer te worden

Kamer van koophandel nederland

Uit onderzoek van de kamer van Koophandel blijkt dat één op de twaalf Nederlanders wel eens heeft overwogen om een bedrijf over te nemen. Bij degenen die overwogen een bedrijf over te nemen ging het in 20% van de gevallen om een bedrijf van een familielid (ouders, broer, zus, opa, oma etc.). In nog eens 16% ging het om een bedrijf van een kennis of vriend. 13% heeft overwogen het bedrijf van zijn of haar huidige werkgever over te nemen. Dit onderzoek is gehouden in het kader van de KvK-themadag Bedrijfsoverdracht van 21 tot 26 mei.

Van 21 tot 26 mei organiseert de Kamer van Koophandel op twaalf locaties de themadag Bedrijfsoverdracht. Hiermee speelt de Kamer van Koophandel in op de verwachte golf aan bedrijfsoverdrachten de komende vijf jaar. Op de themadag worden ondernemers geïnformeerd over de verschillende stappen in het proces van bedrijfsoverdracht. Het speciale thema dit jaar is: wat levert úw bedrijf straks op?

Bezoek staatssecretaris Heemskerk
Staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk zal de themadag in Amsterdam bezoeken. Hij wordt hier ontvangen door Thijs Wöltgens, voorzitter van Kamer van Koophandel Nederland. Zij zullen de themadag om 18:45 uur openen. Thijs Wöltgens zal kort ingaan op het overdrachtsproces bij kleine bedrijven. De staatssecretaris zal in zijn speech meer vertellen over de inspanningen van EZ om het proces overdracht en overname te vereenvoudigen. Daarna gaat programma verder met presentaties over 'Hoe makkelijk verkoopt een levenswerk', 'Belasting bij overdacht' en 'De waarde van uw bedrijf'. De avond zal om 22:00 uur afgesloten worden met een borrel.

Programma
Op elk van de twaalf locaties worden door specialisten presentaties gehouden. Tijdens deze presentaties wordt onder andere ingegaan op de waardebepaling van een bedrijf, het verkoopproces en de valkuilen, de fiscale en juridische kanten van het verkoopproces. Maar ook de emotionele kanten van de verkoop worden tijdens deze dag belicht. Tevens worden er op verschillende locaties netwerkborrels, informatiemarkten, adviesgesprekken op maat en plenaire bijeenkomsten gehouden. Meer informatie over de themadag Bedrijfsoverdracht is te vinden op: www.kvk.nl/opbrengst.Deel deze pagina: