Energiecentrum start Energie 10-daagse om ondernemers voor te lichten

Het Energiecentrum

Minister Maria van der Hoeven geeft op maandag 8 oktober om 10.00 uur op Het Plein bij de Tweede Kamer het startsein voor de Energie 10-daagse die in de maand oktober wordt gehouden. Het doel van de Energie 10-daagse, een initiatief van het Energiecentrum, is om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf te attenderen op de vele mogelijkheden om energie te besparen. De minister zal worden ontvangen door Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland.

Energiecentrum helpt bij het besparen van de kosten.
Het Energiecentrum biedt het mkb een aantal tools waarmee kan worden vastgesteld of de ondernemer kan besparen op de energierekening. Zo heeft het Energiecentrum een aantal brochures waarin, per branche, handige bespaartips zijn opgenomen.

Met behulp van de Energiescan kan op een snelle manier worden vastgesteld of de ondernemer te maken heeft met een afwijkend energieverbruik. Bij deze scan wordt het energieverbruik van de onderneming vergeleken met vergelijkbare bedrijven. Tevens wordt aangegeven hoeveel het bedrijf kan besparen op posten als verwarming, koeling of op andere onderdelen. In een gedetailleerd overzicht ziet de ondernemer direct de besparing in euro's.
Naast deze algemene tips zal tijdens de Energie 10-daagse ook speciaal aandacht worden geschonken aan het verlichtingsplan in de winkel of onderneming. In de informatiebus is veel voorlichting over de mogelijkheden van de LED-verlichting. LED-verlichting biedt vele mogelijkheden op het gebied van het wisselen van kleur. De ondernemer kan dus gemakkelijk de sfeer in de winkel beïnvloeden en de producten afzonderlijk van elkaar optimaal uitlichten.

De energiekosten van LED-verlichting zijn in vergelijking tot de traditionele vormen zoals halogeenverlichting beduidend lager. Het Energiecentrum verwacht dan ook dat veel van de huidige verlichtingsvormen op den duur vervangen zullen worden door LED-verlichting. Voor enkele verlichtingstypes, met name sfeerverlichting, zijn nu al concurrerende LED-varianten beschikbaar.

Tijdens het energiespreekuur kan elke ondernemer zelf vaststellen wat de mogelijkheden voor zijn winkel zijn en wat voor een besparing dit jaarlijks kan opleveren.

De Energie 10-daagse is door vele sponsors mogelijk gemaakt. Het promotieteam rijdt bijvoorbeeld de komende periode in de zeer zuinige Aygo en de Prius Hybride. Beide auto's zijn geheel belangeloos beschikbaar gesteld door Toyota.

Energie 10-daagse in de maand oktober
In de maand oktober bezoekt het Energiecentrum met de Energie 10-daagse een groot aantal locaties in heel Nederland. Ondernemers kunnen informatie inwinnen over hoe zij kunnen besparen op hun energiekosten. Zij kunnen hun energieverbruik vergelijken met andere bedrijven in hun branche. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om een afspraak te maken voor een specifiek onderzoek.

Het Energiecentrumprojectondersteuning krijgt. Zonder kosten of tegen maximaal kostprijs. Elke ondernemer kan bij het Energiecentrum terecht, rechtstreeks of via zijn brancheorganisatie.
Het Energiecentrum is opgericht in 2002 op initiatief van MKB-Nederland en Koninklijk Horeca Nederland.

Deel deze pagina: