Engelsen beginnen eigen bedrijf uit onvrede: gat in de markt

Telegraaf
Engelsen beginnen eigen bedrijf uit onvrede
Daar kan menigeen een voorbeeld aan nemen: Een eigen bedrijf beginnen omdat het aanbod slecht is. Een gat in de markt zien is niet voor iedereen weggelegd. In Engeland, zo meldt de Telegraaf, heeft een echtpaar schoon genoeg van de slechte kwaliteit van het ophalen van huisvuil en is zelf maar een bedrijf begonnen. Het echtpaar Whyatt ergerde zich nogal aan de slechte service van hun gemeente en heeft bedacht dat het anders kan.

Marketing op oude voet
Blijkbaar deden zij dat wat anderen graag willen, binnen enkele dagen gaven ca 1500 bewonders van Richmond zich op las klant. De Engelse overheid kijkt ademloos toe en wacht met spanning de ontwikkelingen af. De service van deze ondernemers is niet alleen beter, het is ook nog eens 120 Euro per jaar voordeliger. Inmiddels is het echtpaar ook maar direct een franchise begonnen, want als dit werkt in Richmond, waarom zou het anders ook niet werken?

In Nederland kan dat ook
Misschien dat dit initiatief navolging kan vinden in Nederland waar de overheden ook menig steekje laten vallen. We denken daarbij direct aan de Belastingdienst, het UWV en ander overheden die het ondernemers zo moeilijk maken terwijl het ook eenvoudiger kan.

Deel deze pagina: