Film ‘Zonder Personeel’ over ZZP is nu online te bekijken

Johan Marrink - Stichting ZZP Nederland

Prachtige beelden in film ‘Zonder Personeel’ maar magere inhoud

De film ‘Zonder Personeel’ van Johan Kramer is nu ook online te zien. Het betreft hier een film die is gemaakt in opdracht van Nationale Nederlanden en is gemaakt door en voor ZZP’ers. De film is vrijdag 7 juli in première gegaan tijdens een bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Stichting ZZP Nederland was daarbij aanwezig en was onder de indruk van de mooie beelden in de film maar vond de inhoud aan de magere kant.

ZZP'er worden na ernstige ziekte
De ZZP’ers vertellen in een kort fragment op oprechte wijze wat hun heeft bezield om zelfstandig te worden. Opvallend was het verhaal van Sylvia Niemandsverdriet die vertelde dat ze zelfstandig ondernemer was geworden na een revalidatieperiode van 15 maanden. Bij Sylvia was een grote tumor verwijderd en niemand wilde haar meer in loondienst. Daarnaast gaf ze aan ook niet meer in loondienst te willen. Onder het motto “bazen heb je niets aan” is ze gestart als agente voor creatieve ondernemers. Joachim Karelse vertelde in de film dat hij als ZZP’er een hele andere richting was opgegaan dan zijn opleiding zou vermoeden. Dat heeft hem gesterkt als ondernemers en als mens. “Ik voel me veel zelfverzekerder sinds ik zelfstandig ben”.

Verder hebben we niet kunnen ontdekken wat nu eigenlijk de centrale spil of het thema van de film was en dat is jammer. De ZZP’ers die in de film figureerden kwamen allemaal uit dezelfde hoek, de meesten werkten in de creatieve industrie. Jammer dat de film geen andere beroepen aan het woord liet of enkele aspecten van het ondernemen heeft belicht. Het waren mooie beelden, maar de inhoud was wel erg onduidelijk en mager…

Link:  | film Zonder Personeel |

 

Prachtige beelden in film ‘Zonder Personeel’ maar magere inhoud

Deel deze pagina: