Freelancer of the year award voor zzp'ers

Flexibele arbeidsmarkt van zzp’ers, freelancers en opdrachtgevers op kwaliteit en inhoud beoordeeld

Stichting ZZP Nederland heeft samen met een groep van dertien andere ondernemers een landelijke prijs voor de beste opdrachtgever en de beste opdrachtnemer in het leven geroepen: de FOTY Awards 2013, ofwel Freelancer of the Year Awards. Deze competitie duurt van november 2013 tot en met maart 2014 en de uitreiking vindt plaats in maart 2014 tijdens het slotevenement. De competitie beoordeelt de flexibele arbeidsmarkt van zzp’ers, freelancers, interim professionals en opdrachtgevers op kwaliteit en inhoud. “De trend van het project-gebaseerd werken wordt volgens ons nog niet op waarde geschat door de overheid en vele grote organisaties, de FOTY Awards moeten daar verandering in brengen,” aldus organisator Jeroen Sakkers.

Goed opdrachtgeverschap
De veertien initiatiefnemers van de FOTY Awards 2013 hebben één ding gemeen: zij vinden dat de trend van het project-gebaseerd werken wordt onderschat door de overheid en vele grote organisaties. Hun ondernemingen richten zich erop zzp’ers, freelancers, interim professionals en/of opdrachtgevers met een flexibele schil of flexibele kern verder te helpen. Om het initiatief kracht bij te zetten, zullen de initiatiefnemers ieder maandelijks een blog of opiniestuk schrijven over ‘goed opdrachtgeverschap’ en ‘goed ondernemerschap’. “Onze initiatiefnemers zullen de komende maanden duidelijk hun mening laten horen over de ontwikkeling van de flexibele arbeidsmarkt in Nederland,” zegt organisator Jeroen Sakkers. 

Nominaties geopend
Vanaf oktober kunnen zzp’ers, freelancers, interim professionals en opdrachtgevers genomineerd worden. Zzp’ers, freelancers en interim professionals kunnen via hun profiel met pitch en presentatie stemmen verzamelen in ronde 1 (t/m december 2013), en beoordelingen verzamelen in ronde 2 (t/m maart 2014). De winnaars worden geselecteerd op het aantal stemmen en de beoordelingen. Zij ontvangen een prijzenpakket ter waarde van €50.000,00. Opdrachtgevers worden beoordeeld op basis van een interview met de verantwoordelijke bij de betreffende organisatie, en een online vragenlijst die afgenomen wordt bij deelnemende zzp’ers, freelancers en interim professionals. De Top-100 Opdrachtgevers wordt in maart door een gerenommeerde jury gepresenteerd op het uitreikingsevenement, alsmede het naslagwerk dat gelijktijdig wordt gepubliceerd.

​Link:  | website freelancer of the year |

Deel deze pagina: