Het Branchecentrum gaat samenwerking aan met ZZP Nederland

Onder het motto “samen staan we sterk” is Stichting ZZP Nederland een samenwerking aangegaan met Het Branchecentrum De samenwerking is volgens Stichting ZZP Nederland en Het Branchecentrum een klassieke “win-win” situatie.

Het Branchecentrum is een publiek-private netwerkorganisatie. Ongeveer 4300 gemeenteambtenaren van bijna 300 gemeenten en in totaal ongeveer 4000 bedrijven en ZZP’ers uit allerlei branches maken deel uit van het opdrachtennetwerk van het Branchecentrum.

Het Branchecentrum organiseert publiek-private samenwerking en beheert regelmatig raamcontracten, zoals een raamcontract onderhoud en asbestonderzoek voor Rijkswaterstaat, waar veel kunstwerken via het Branchecentrum door deskundige asbestbedrijven op asbest moeten worden gecontroleerd voordat ze in onderhoud kunnen worden genomen.

Het Branchecentrum beheert daarnaast een opdrachtenpool waarin vragen en problemen van gemeentelijke opdrachtgevers uit allerlei disciplines opgenomen zijn. Die gemeentelijke functionarissen hebben deelgenomen aan een overlegbijeenkomst van het Branchecentrum en verwachten nadien contact met specialistische bedrijven en ZZP’ers voor de mogelijke uitvoering van ad hoc klussen waarbij zij niet openbaar willen aanbesteden doch onderhands. Hun vragen en problemen worden dan uitgezet in de opdrachtenpool van het Branchecentrum. Het Branchecentrum zoekt in dat verband constant naar bedrijven en ZZP’ers in onder meer bouwadvies en de zakelijke dienstverlening in brede zin. Zij worden voorgedragen aan de gemeenten uit de opdrachtenpool. De bedrijven en ZZP’ers gaan een relatie aan met de gemeentelijke opdrachtgevers en houden contact totdat gebruik zal worden gemaakt van hun expertise.

Kans van slagen
Het Branchecentrum traint de aangeslotenen van ZZP Nederland met als resultaat een aanmerkelijke verhoging van de kans om in aanmerking te komen voor de uitvoering van klussen voor overheidsopdrachtgevers. Alle facetten van het ondernemerschap en klantwerving komen in hooguit twee dagen, mede aan de hand van een handige checklist, aan bod. Na die twee dagen gaat men naar huis met allerlei frisse en onverwachte nieuwe ideeën voor omzetverwerving, alsmede een heldere structuur en concrete tools voor het runnen van de onderneming en het converteren van leads naar opdrachtgevers.

Deel deze pagina: