In 2010 ook belastingvoordeel voor startende ZZP’ers

Overheid

In 2010 ook belastingvoordeel voor startende ZZP’ers
Steeds meer ZZP’ers starten als parttime zelfstandige, op zich is dit een veilige manier om naast een baan een eigen bedrijf op te bouwen. Dat onderkent ook de overheid en breidt daarom een stimulerende maatregel uit.

De MKB winstvrijstelling gaat in 2010 naar een percentage van 12% zonder dat daarbij het strenge urencriterium wordt gehanteerd. De vrijstelling betekent vooral voor startende ondernemers een mooie meevaller. In het verleden had een parttime ondernemer geen recht op de MKB winstvrijstelling omdat men geen 1225 uur kon besteden aan het eigen bedrijf. Dat gaat dus in 2010 veranderen.

In tegenstelling tot wat veel media schrijven zal de zelfstandigenaftrek niet veranderen, deze blijft afhankelijk van het urencriterium van 1225 uur per jaar.

Zie ook | parttime ondernemen | MKB winstvrijstelling | Zelfstandigenaftrek |


Boekentip parttime ondernemen:
Gids voor ZZP'ers, starters en freelancers. Alles over financiën, belasting, starten met een uitkering, marketing, pensioenen, het binnenhalen van opdrachten, het concurrentiebeding.

Kortom, alles wat met parttime ondernemen of freelancen te maken heeft.  Met dit boek krijgt u wellicht het laatste zetje om uw eigen bedrijf te starten. De gids is zeer compleet en staat boordevol tips en ervaringen. Bedoeld voor mensen die parttime willen starten en voor mensen die als zzp'er aan de slag willen.

zie ook | boekenoverzicht |


 

Deel deze pagina: