Informer lanceert ChatBot voor boekhouding zzp'ers

Administratie
Informer

Informer, de partner van Stichting ZZP Nederland op het gebied van boekhoudsoftware, heeft de primeur voor Nederland: chatten met een robot (ChatBot) gekoppeld aan het online boekhoudpakket InformerOnline. Met deze automatische chatfunctie kunnen ondernemers via de populaire berichten-apps Facebook Messenger en Telegram, direct communiceren met hun eigen boekhouding. De chatfunctie is per direct beschikbaar voor gebruikers.

Gebruikersgemak

Met de ChatBot kunnen ondernemers via hun smartphone communiceren met hun boekhouding. Als een ondernemer bijvoorbeeld om bepaalde cijfers vraagt, zal de Informer ChatBot deze direct noemen. Zo kunnen ondernemers onder andere vragen naar het resultaat, de cashflow, het te betalen bedrag aan omzetbelasting op een bepaald moment en openstaande posten. Bovendien kunnen facturen en bonnen direct via de Informer ChatBot naar de juiste plaats in de boekhouding worden gestuurd. "Je maakt in de chat een foto van een factuur en een seconde later staat hij in je inkoopboek. Dát is pas makkelijk en snel!", aldus Remco Frühauf, CEO van Informer.

Gebruiksvriendelijke software

"Een van de belangrijkste doelen van Informer is om software te creëren die boekhouden makkelijker maakt voor ondernemers", aldus Remco Frühauf. "Met de Informer ChatBot laten we zien dat we een innovatieve speler in de markt zijn. We bewijzen wederom dat we hét online boekhoudpakket voor het kleinbedrijf zijn."

Voordeel voor aangesloten zelfstandigen

Aangeslotenen bij ZZP Nederland kunnen de  InformerOnlinepakketten met korting aanschaffen. Daarnaast is voor aangeslotenen gratis een online factuurprogramma beschikbaar van Informer.

Deel deze pagina: