Landelijk Onderzoek onder zzp’ers en particulieren naar zorg kwetsbare ouderen

Zorg
Patiëntenfederatie

De ouderenzorg in Nederland is zo complex geworden, dat de problemen nauwelijks kunnen worden opgelost en door vergrijzing verder toenemen. Ouderen die langer thuis wonen, redden het vaak niet alleen. Veel mantelzorgers zijn overbelast, en het regelen van hulp en hulpmiddelen is voor veel mensen ingewikkeld en kostbaar.

Particulieren en professionals kunnen meedoen

Daarom slaan zeventien organisaties die zich inzetten voor de belangen van ouderen, mantelzorgers, (huis-)artsen, apothekers, verpleegkundigen en verzorgenden de handen ineen om een stevige basis te leggen voor goede zorg voor kwetsbare ouderen. De organisaties beginnen een landelijk onderzoek naar de ouderenzorg en benut ook alle onderzoek dat al is gedaan. Alle direct betrokken Nederlanders – zowel particulieren als  zzp-professionals - wordt gevraagd om hun kennis en ervaringen te delen.

Krachten bundelen

Doel is dat problemen van ouderen met een kwetsbare gezondheid goed in beeld komen en dat geld op de juiste plaats kan worden ingezet om zorg op maat mogelijk te maken. Aan de hand van de ervaringen en onderzoeken die de organisaties bijeen brengen, en met nieuwe kabinetsplannen en Gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht, willen de samenwerkende organisaties bewerkstelligen dat geld en oplossingen op de plek komen waar ze het hardste nodig zijn in de ouderenzorg.

Hulp gevraagd

Stichting ZZP Nederland ondersteunt dit landelijk initiatief van harte om tot een betere zorg,  kwaliteit en financiering te komen. Graag roepen wij u als ZZP professional op om aan deze enquête deel te nemen. Wilt u ook 1 of meerdere van uw cliënten vragen om de enquête in te vullen? Bij voorbaat dank.

Namens Stichting ZZP Nederland

Leo Vollebregt, Bestuurder Zorg en Welzijn

Deel deze pagina: