Masterdam Ondernemerscentrum (MOC); een nieuwe formule voor een bedrijfsverzamelgebouw

Op 12 oktober as. opent ROC ASA in Amsterdam-West, in het gebouw aan de Van de Sande Bakhuijzenstraat, het Masterdam Ondernemerscentrum (MOC); een nieuwe formule voor een bedrijfsverzamelgebouw. Het MOC is in leven geroepen door het ROC ASA en ABC Managementgroep om een spil te vormen tussen bedrijfsleven en onderwijs en is een van de weinige ondernemerscentra in Nederland dat startende bedrijven en talentontwikkeling met elkaar verbindt. Het MOC biedt een plek waar talenten elkaar ontmoeten en stimuleren. Zo kan het MOC uitgroeien tot een kweekvijver van nieuwe impulsen en ideeën op onderwijs- en zakelijk gebied.
 
Gestart in september
In september is in het pand aan de van de Sande Bakhuijzenstraat de ROC ASA Ondernemers Academie Amsterdam van start gegaan. Hier worden in een verkort traject afgestudeerde mbo'ers opgeleid, die zo enthousiast zijn geraakt over hun studie dat ze daarin een eigen onderneming willen beginnen. (Oud-)ondernemers coachen de cursisten daarin. Ook moetende aanstaande ondernemers al tijdens de studie een eigen studentenbedrijf starten, runnen en na een jaar opheffen. De groep bestaat uit 20 cursisten, waarvan een aantal reeds een vergevorderd idee voor een eigen bedrijf heeft.
 
Ook Europese focus
De focus van het MOC ligt niet alleen op Amsterdam of Nederland, het richt zich ook op Europa. Samen met de Ondernemers Academie Amsterdam van ROC ASA participeert het MOC in het Europese project North European Network for Service Incubators (NENSI). Zes landen zijn in dit project vertegenwoordigd.
 
Actieve samenwerking met bedrijven
ROC ASA en ABC Management Groep hebben het MOC in het leven geroepen. Het MOC wil de spil zijn tussen bedrijfsleven en onderwijs. Zo krijgen ondernemers de kans om te groeien en studenten om het ondernemerschap beter te leren kennen. ROC ASA wil vanuit een actieve samenwerkingsrelatie met bedrijven een rol spelen in het proces van opleiding, vorming en ontwikkeling van jongeren. Het doet dit vanuit de overtuiging dat de leeromgeving ook een leefomgeving is. De school streeft ernaar een 'onderneming' te zijn voor 'ondernemers'. Daarbij is beroepspraktijk voor het organiseren van onderwijs leidend. Ook is in het MOC een traineepool werkzaam. Trainees kunnen onder professionele begeleiding zorgen voor een aantal ondersteunende taken. En natuurlijk zelf ook werkervaring opdoen. Het ondernemerscentrum verhuurt kantoorruimte en verleent diensten op maat. Te huren oppervlak en huurperiode zijn flexibel. De kantoorruimten (vanaf 23 m²) zijn representatief.
 
Meer info vindt u op http://www.masterdamoc.nl/

Deel deze pagina: