Menzis en gemeente Enschede geven 2700 mensen korting op zorgverzekering

Gemeente Enschede

Na een gezamenlijke actie van Menzis zorgverzekeraar en de gemeente Enschede zijn uiteindelijk 2726 personen bereikt die een inkomen hebben op bijstandsniveau. Vanaf januari krijgen zij 5 % korting per maand op de basisverzekering en 9 % korting op het aanvullende pakket. Dit levert per verzekerde een jaarlijkse besparing op van EUR 70. In totaal gaat het om een bedrag van EUR 218.000.

In december 2006 zijn door Menzis en gemeente 4000 brieven verzonden naar mensen die een inkomen hebben op bijstandsniveau, maar die geen uitkering hebben op grond van de Wet Werk en Bijstand (WWB). Deze actie heeft de gemeente met Menzis op touw gezet omdat 90 % van de cliënten die een WWB-uitkering ontvangen al klant zijn bij zorgverzekeraar Menzis.

Myra Koomen, wethouder werk en Inkomen, is ingenomen met de samenwerking met Menzis en met het uiteindelijke resultaat: `Op een snelle manier heeft Menzis alle aanvragen verwerkt nadat de brieven aan alle mogelijke in aanmerking komende burgers van Enschede waren verstuurd. Deze cijfers betekenen dat de mensen die het al zo moeilijk hebben wat meer geld te besteden hebben. Daar gaat het mij om. We moeten voor mensen die het financieel niet zo breed hebben alle mogelijkheden benutten die er zijn.'

Deel deze pagina: