Minister Joop Wijn niet terug in nieuw kabinet

Ministerie van Economische zaken
Minister van Economische Zaken Joop Wijn is niet beschikbaar voor een post in het nieuwe kabinet en zal na de formatie de Tweede Kamer verlaten. Dit heeft hij vandaag laten weten aan CDA-leider Balkenende.
 
Als reden geeft Joop Wijn op dat hij in 1998 bij zijn aantreden al gemeld had dat hij de politiek slechts als een tijdelijke onderbreking van zijn loopbaan in het bedrijfsleven zag. Volgens de bewindsman is het vormen van een nieuw kabinet geen reden om nu op te stappen. “Ik zie dat het nieuwe kabinet doorgaat met de lijn waarvoor ik mij de afgelopen jaren heb sterk gemaakt. Ook de discussie over het partijleiderschap heeft geen invloed op mijn beslissing gehad.”.
 
Opvallend is wel dat dhr. Wijn zo kort na de verkiezingen zijn post opgeeft, ondanks alle voorkeursstemmen die ik heb mogen ontvangen. Wijn: “Ik heb mijn partij al in augustus laten weten dat ik voor deze functie in ieder geval niet beschikbaar zou zijn. Ik oriënteer mij nu op een terugkeer naar het bedrijfsleven. Overigens wil ik mij ook in de toekomst voor het CDA blijven inzetten, maar dan weer als vrijwilliger.
 
Van 1998 tot 2002 was hij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor het CDA.

Mr. drs. J.G. Wijn werd op 22 juli 2002 op voordracht van het CDA benoemd tot staatssecretaris van Economische Zaken in het Kabinet-Balkenende.

Deel deze pagina: