Minister Schippers; overstappen zorgverzekering zorgt voor premiedaling

Stichting ZZP Nederland

ZZP'ers kunnen profiteren van collectieve korting

Minister Schippers speelt met de gedachte om een einde te maken aan collectieve verzekeringen, omdat de meesten volgens haar veel te weinig toegevoegde waarde bieden. Ze wil om de concurrentie te vergroten dat meer mensen gaan overstappen. Want volgens haar dempt dat premiestijgingen en verbetert overstappen de kwaliteit van de gezondheidszorg. Nu switchen jaarlijks slechts een miljoen mensen van polis (ruim 6%).

Zelfstandigen kiezen voor zorgcollectief ZZP Nederland

ZZP Nederland steunt het idee van minister Schippers en biedt diverse keuzes aan om over te stappen naar collectieve zorgverzekeringen. Het is de tijd van het jaar, iedereen kan nu een keuze maken voor zijn zorgverzekering. Tot nog toe is de behoefte om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar niet zo groot, zoals de minister al aanhaalt. Nu de premies van zorgverzekeraars gestegen zijn zit men toch wel even na te denken of een overstap de moeite loont. Vooral ZZP’ers zijn over het algemeen niet collectief verzekerd en betalen de brutoprijs voor een zorgverzekering terwijl werknemers veelal verzekerd zijn via een collectief van hun werkgever.

Stichting ZZP Nederland heeft voor de meer dan 40.000 aangesloten zelfstandigen een uniek collectief samen kunnen stellen. Bij vrijwel alle grote verzekeraars ontvangen de aangesloten ZZP’ers een leuke korting, terwijl de zorg zeker niet slechter is. Hierdoor kunnen zelfstandigen voor zichzelf en voor hun gezin al snel enkele hinderden euro’s besparen. In tijden waarin de marges van zelfstandigen onder druk staan is dat zeer welkom.

Overstappen is zeer eenvoudig

“De meeste mensen denken dat het wisselen van zorgverzekeraar een lastige zaak is, maar niets is minder waar” aldus Vrolijk. “Voor ZZP’ers die nu al verzekerd zijn bij de grote verzekeraars is het nog simpeler, ze hoeven alleen maar een collectiviteitsnummer door te geven en vanaf 1 januari ontvangt men dan al snel tot 15% korting”.

ZZP Nederland zorgcollectief

Het collectief van ZZP Nederland is door het grote aantal zelfstandigen omvangrijk geworden. “Samen staan we sterk” is het motto van ZZP Nederland. Men kan voor de korting terecht bij Menzis, VGZ, CZ, Zilveren Kruis, De Amersfoortse en ONVZ verzekeraars. De korting voor een zelfstandige en zijn/haar partner is op jaarbasis al snel enkele honderden euro’s. Dat is een mooie meevaller voor 2017 waar de druk vanuit politiek “Den Haag” wel eens negatief zou kunnen uitpakken.

Deel deze pagina: