Nederland groeit explosief in formuleverband

Stichting Onderneem't

Het aantal franchisenemers in Nederland is de afgelopen jaren sterk toegenomen. In 2001 waren er 20.612 vestigingen die gerund werden door ondernemers in formuleverband. In 2006 zijn dat er 30.486, oftewel een groei van ruim 46%.

Niet alleen startende ondernemers sluiten zich aan bij een formule, ook veel middenstanders sluiten zich aan bij formules. Een belangrijk argument voor middenstanders voor aansluiting is dat een franchisevestiging vaak makkelijker te verkopen is dan een op zichzelf staande zaak. Het is dus een vorm van het veiligstellen van het pensioen.

Voor startende ondernemers is het logischer, het straatbeeld wordt gedomineerd door ketens. Ook geeft het starten van een franchisezaak meer kans op succes. Van franchisenemers is 65% drie jaar na de opening van hun vestiging nog operationeel. Bij de overige starters in de detailhandel is dit 15%.

Chantal de Regt kan hierover meepraten. Zij was één van de bezoekers van de Onderneem't beurs bezocht, die daar het eerste contact heeft gelegd met Etos, de formule waar ze zich uiteindelijk bij heeft aangesloten. De Regt: "Ik wilde kennis maken met verschillende franchisers op drogisterij/parfumerie gebied. De Etos-organisatie sprak mij direct aan.” Inmiddels heeft Chantal de Regt een goedlopende Etos vestiging in Apeldoorn.
Ook dit jaar krijgen (startende) ondernemers weer de kans om uitgebreid kennis te maken met diverse (franchise)formules. Onderneem't beurs 2007, gehouden op:

14 april 2007 Willem II stadion in Tilburg (was een groot succes afgelopen zaterdag!)
21 april 2007 IJsselhallen in Zwolle
12 mei 2007 in Hotel van der Valk Schiphol in Amsterdam Voor meer informatie en het aanvragen van gratis toegangskaarten kijk op www.ikwordondernemer.nlDeel deze pagina: