Onderneemsters succesvol in reisbranche

Brouwerbetist

Reisbureau Internoord Groningen is zaterdag 21 april uitgeroepen tot landelijk winnaar van de verkiezing Reisbureau van het Jaar 2007. Het reisbureau eindigde in voorgaande edities van de verkiezing al twee keer op de tweede plaats. Dit jaar werden zij op 16 maart voor de derde keer verkozen tot beste reisbureau van de provincie Groningen. De prijs voor de landelijke titel werd uitgereikt door juryvoorzitter Willem Hondius, commercieel directeur van transavia.com, tijdens een feestelijke gala-avond in de Orangerie in 's-Hertogenbosch. De tweede plaats in de landelijke verkiezing is gegaan naar Thomas Cook Travel Shop Pelikaan Reizen uit Zevenbergen en Holland International Reisbureau Jansma in Roden is derde geworden.

Er bestond binnen de jury een grote mate van overeenstemming over de winnaar van de verkiezing dit jaar. 'Typerend voor Internoord Groningen zijn de heldere en soms gedurfde keuzes die de zussen Getie en Haskia maken, maar ook een onderscheidende blik op de toekomst en financieel uitstekende resultaten. Er wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van het personeel, dat een grote mate van vertrouwen geniet. De kennis en ervaring sluit daardoor goed aan bij het hoge marktsegment dat wordt bediend. Internoord Groningen heeft een sterke visie, een die drie jaar gelden al tegen de jury werd uitgesproken en nu duidelijk is waargemaakt', aldus het juryrapport.

Verkiezing
De verkiezing is een initiatief van vakblad Reisrevue en heeft tot doel een bijdrage te leveren aan het voortdurende proces van kwaliteitsverbetering van de reisbureaus. Reisbureaus nemen op vrijwillige basis deel aan de verkiezing. Dit jaar stond 'de kunst van het verleiden' centraal en werd er met name gekeken naar de manier waarop reisbureaus hun klanten telkens weer weten te verleiden om bij hun te boeken. De verkiezing heeft verschillende ronden gekend, in de eerste twee ronden hebben de deelnemers vragenlijsten ingevuld waarin werd ingegaan op de manier waarop de reisbureaus klanten verleiden tot (herhalings)bezoek en boeken. In de tweede ronde is uitgebreider ingegaan op de verschillende aspecten van de bedrijfsvoering. Per provincie werden vervolgens de best scorende reisbureaus bezocht door adviesbureau InCompany, dat de medewerkers onderwierp aan een mondelinge vragenronde.

De elf provinciale winnaars dongen uiteindelijk mee naar de landelijke titel. Op basis van een gesprek met een deskundige jury werden de drie winnende reisbureaus geselecteerd. In de jury, onder leiding van Willem Hondius (transavia.com), hebben zitting: Joop Rengers (Europeesche Verzekeringen), Natasja Eshuis (Travel Trend), Hans Mosselman (Sudtours), Sandrine Berkel (Holiday Cars), Coby van Dongen (De Jong Intra Vakanties), Marco van Erp Taalman Kip (Airtrade), René Klawer (De Reisspecialisten Groep), Walter Schut (ANVR) en Jan Lokhoff (Reisrevue).Deel deze pagina: