Ondernemers lijden zeker nog drie jaar onder fouten Belastingdienst

De Telegraaf

De softwareontwikkelaar van de Belastingdienst zegt dat ondernemers nog zeker drie jaar last zullen hebben van fouten van de Belastingdienst. 'Bedrijven en particulieren krijgen hier volop last van', stelt de softwareontwikkelaar die de elektronische aangifte voor particulieren en bedrijven voor 2007 maakt in voornoemde krant. 'Het computersysteem van de Belastingdienst, met zo veel veranderingen en nieuwe projecten, gaat absoluut vastlopen.'

Lange adem
Een leidinggevende van het softwarebedrijf geeft aan in de Telegraaf; 'De komende drie tot vijf jaar is het met deze aanpak niet mogelijk om fouten uit het systeem te krijgen.' De Belastingdienst vervangt wel computers en software, maar moet ondertussen met oude systemen doorwerken.

Nog meer donkere wolken
'De Tweede Kamer beloofde vereenvoudiging, maar overlaadt de Belastingdienst met nieuwe eisen. Op de werkvloer kunnen ze het niet meer aan,' aldus een andere softwarebouwer. 'Na het invullen van de elektronische aanslag zullen er veel fout terugkomen, omdat de computerprogramma's te weinig zijn getest', zo vertelt een andere betrokkene.

Deel deze pagina: