Ondernemers niet bekend met vangnet Besluit Bijstand Zelfstandigen

RTV Noord/StartBedrijf.nl

Via het nieuws van RTV Noordhttp://www.rtvnoord.nl/home/images/pixel.gifkomt een persbericht: Ondernemers en ZZP- ers in financiële nood zijn volgens het bericht te trots, of te onbekend met, om een gemeentelijke regeling aan te vragen. De gemeentelijke regeling waar ze het over hebben is het BBZ, Besluit Bijstand Zelfstandigen (BBZ), waardoor een ondernemer in tijdelijke financiële nood maximaal 170.000 euro kan lenen. Om de regeling beter bij ZZP´ers en ondernemers bekend te maken gaat de Kamer van Koophandel er meer reclame voor maken.

Water tot aan de lippen
Bij ZZP Nederland krijgen we veel vragen van ondernemers die momenteel echt heel veel moeite hebben om hun hoofd boven water te houden. Bijna allemaal zijn ze op zoek naar werk, want ondernemers en zzp´ers zijn niet te lui om de handen uit de mouwen te steken.

Waar is het werk?
Hoe kom ik aan werk? Een rondgang bij opdrachtgevers leert dat gewoon de oude manieren nog het beste zijn om aan werk te komen. Probeer het via je eigen netwerk. Daarnaast zetten veel opdrachtgevers gewoon nog vacatures in vakbladen, regionale kranten en op het internet.


BBZ, het laatste vangnet

Als ondernemers aangeven dat ze echt geen werk kunnen vinden vragen ze waar ze eventueel hulp kunnen krijgen. Dan wijzen wij ze op het BBZ. Het laatste vangnet voor ondernemers buiten de reguliere bijstand. Het blijkt dat veel ondernemers en zzp´ers deze regeling totaal niet kennen. En wat erger is, sommige gemeenten zeiden tot voor kort ook de regeling niet te kennen. Met de huidige economische crisis is er echter veel meer vraag naar en hebben de laatste gemeenten nu ook hun dossiers afgestoft en de mogelijkheden voor BBZ opengesteld.

Geen kat in het bakkie
Ondernemers let wel: het verkrijgen van het BBZ is beslist geen ´kat in het bakkie´. Zoals bij alle regelingen in Nederland zijn er veel regels aan verbonden. Wat de regels zijn kunt u hier vinden. Voor meer vragen over het Besluit Bijstand Zelfstandigen of het aanvragen ervan, kunt u terecht bij de sociale dienst van uw gemeente.

Deel deze pagina: