Ondernemers winnen Roermondse Start en de MKB L1mburg Innovatieprijs.

Gemeente Echt-Susteren

Twee ondernemers uit de gemeente zijn als winnaars uit de bus gekomen in de verkiezingen voor de Roermondse Start en de MKB L1mburg Innovatieprijs.

De tweede kwartaalverkiezing van de Roermondse Start 2006/2007 is gewonnen door Bio Heatings Europe B.V. uit Susteren. Bio Heatings Europe levert verwarmingssystemen, brikettenpersen en houtbriketten door heel Europa. De jury prees het goed opgebouwde ondernemingsplan van Marc Bergrath en Wim Steenbakkers, de ondernemers achter Bio Heatings Europe.

Het bijzondere aan de computergestuurde verwarmingssystemen is dat ze gestookt worden op diverse soorten biomassa en dat allerlei brandstoffen door elkaar en na elkaar gebruikt kunnen worden. Het grote voordeel van een verwarmingssysteem op biomassa is dat de kosten van het stoken op biomassa lager liggen dan het stoken op fossiele brandstoffen zoals aardgas of olie. "Bio Heatings begeeft zich met een innovatief product op een uitdagende Europese markt", aldus het juryrapport.

Bio Heatings Europe heeft zich als tweede finalist geplaatst voor de finale van De Roermondse Start die wordt gehouden op dinsdag 11 september. De derde finalist wordt bekend gemaakt tijdens de laatste kwartaalverkiezing op donderdag 21 juni.

De `Starter van het kwartaal' wordt beloond met een waardevol prijzenpakket bestaande uit onder andere een gratis MKB lidmaatschap, gratis electronic banking en kosteloos adverteren.

De Roermondse Start is een ondernemingsplannenwedstrijd voor ondernemers die een bedrijf zijn gestart of gaan (door)starten tussen
1 januari 2004 en 31 december 2007 binnen de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert.

De initiatiefnemers zijn ING Bank, Mediagroep Limburg, Koenen en Co Accountants en Belastingadviseurs, AB&P Vaassen Makelaardij, Pollaert Mediacenter BV, gemeente Roermond, Kamer van Koophandel Limburg-Noord, Syntens, Industriebank Liof en MKB Limburg.

Smart at Work uit Echt, voorgedragen vanuit het bedrijfscontactpunt van de gemeente, heeft de MKB L1mburg Innovatieprijs 2007 gewonnen.
Het bedrijf ontwikkelt de Smartfence, een hekwerk om veiliger te kunnen werken aan het spoor. Naast deze activiteit is de jonge ondernemer John Kerstjens actief in het bedenken van maatwerk voor veilig werken in de bouw. Opdrachtgevers zijn Prorail, BAm, Balast Nedam en vele anderen.

De innovatieprijs is een initiatief van werkgeversorganisatie MKB Limburg en L1.

Een deskundige jury beoordeelde 45 ingezonden innovatieve ideeën waarna uiteindelijk drie finalisten overbleven om mee te dingen naar de prijs van EUR 10.000,-- te besteden aan pr-doeleinden en een kunstwerk.

Smart at Work heeft een bouwkavel aangekocht op bedrijvenpark De Berk en de eerste spade is in de grond gezet.

Deel deze pagina: