Ongekende hypotheekmogelijkheden voor zzp’ers geregeld

zelfstandigen
ZZP Nederland

ZZP Nederland hoort regelmatig geluiden van ZZP’ers die moeilijk een hypotheek kunnen krijgen. Dit geldt zowel voor startende ZZP’ers die nog geen drie jaar zelfstandig zijn als voor ervaren ZZP’ers. Ook weet een ondernemer vaak pas heel laat in het hypotheektraject of de hypotheek wel of niet haalbaar is. Vreemd is ook dat ondernemers voor hypotheekadvies vaak meer betalen dan particulieren die in loondienst zijn. Dit is ZZP Nederland als belangenbehartiger en serviceverlener een doorn in het oog. Reden voor ons om een zzp-vriendelijke dienstverlening op het gebied van hypotheken te ontwikkelen.

Inkomensverklaring

De werkwijze van ZZP Nederland Hypotheken is uniek. Voor hypotheekaanvragers wordt een gecertificeerde inkomensverklaring opgemaakt. Hiervoor is een samenwerking gezocht met bureau Overviewz. Voor het verkrijgen van Nationale Hypotheek Garantie is een dergelijke verklaring namelijk verplicht bij ondernemers die nog geen 3 jaarcijfers aan kunnen tonen. Het berekende inkomen op deze verklaring wordt door diverse geldverstrekkers gezien als een zeker inkomen.

Zeker inkomen

Uniek is dat ZZP Nederland Hypotheken voor alle hypotheekaanvragers een inkomensverklaring bij de geldverstrekker aanlevert en dat er meerdere geldverstrekkers zijn die deze inkomensverklaring als vast inkomen hanteren. De ondernemer weet dus aan het begin van het hypotheektraject al of de gewenste hypotheek mogelijk is, zodat snel duidelijk wordt of dat leuke huis gekocht kan worden of dat u kunt profiteren van de lagere rente door de bestaande hypotheek over te sluiten. De kosten voor deze gecertificeerde inkomensverklaring zijn € 250 ex. btw voor een startende ondernemer bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Voor de overige inkomensverklaringen wordt € 300 ex. btw berekend. Om een zeker inkomen te bepalen is hiervoor een uitgebreide analyse noodzakelijk. 

Mogelijkheden

ZZP Nederland Hypotheken heeft overeenkomsten gesloten met diverse grote geldverstrekkers die, meer dan voorheen, met open vizier kijken naar mogelijkheden voor (startende) ZZP’ers. Zij ondersteunen de werkwijze van ZZP Nederland Hypotheken. Daar hebben de bij ZZP Nederland aangesloten zzp’ers dus veel voordeel van.

Route

Het doornemen van de mogelijkheden in de persoonlijke situatie start altijd met een oriënterend telefoongesprek over de mogelijkheden. Indien uit het eerste inventarisatiegesprek blijkt dat er voldoende mogelijkheden zijn om een hypotheek aan te vragen zal eerst het inkomen worden bepaald door overviewz. Daarna wordt het volledige advies- en bemiddelingstraject opgestart. Zoals u van ons gewend bent hanteren wij een zo laag mogelijk advies- en bemiddelingstarief. De totale kosten bedragen € 1.100 (vrij van btw). Dit is exclusief de kosten van de vooraf op te stellen inkomensverklaring,

Deel deze pagina: