Nieuws

Ook in 2011 btw-aangifte per kwartaal mogelijk voor zzp´ers

Ondernemers kunnen ook in 2011 kiezen of ze hun btw-aangifte per kwartaal of per maand doen. Dat heeft de ministerraad op voorstel van minister De Jager van Financiën besloten.

De verruimde mogelijkheid tot kwartaalaangifte ontstond in 2009. Eind 2010 zou de tijdelijke crisismaatregel vervallen, maar vanwege het succes wordt de regeling met een jaar verlengd. Uit gegevens van de Belastingdienst blijkt dat steeds meer ondernemers hun btw-afdracht per kwartaal regelen. De afgelopen anderhalf jaar maakten ruim 100.000 ondernemers de overstap naar de kwartaalaangifte.

De kwartaalaangifte betekent een liquiditeitsimpuls voor het bedrijfsleven van enkele miljarden euro. Minister De Jager: “Samen zijn de ondernemers die nu per kwartaal aangifte doen goed voor 90 procent van het totaal aan btw-inkomsten van de Staat. Dit hoge percentage bewijst het succes van de regeling, want in de jaren voor 2009 was dat slechts 5 procent. Wie per kwartaal aangifte doet, heeft gedurende het kwartaal meer geld in kas en is minder tijd kwijt aan zijn administratie. Maar onderaan de streep betalen deze ondernemers net zo veel belasting als ondernemers die de aangifte per maand regelen.”

Bron
Ministerie van Financien
Geplaatst op 9 juni 2010