Oprichting beroepsvereniging voor communicatieprofessionals Vifort is een feit

Zelfstandigen
Vifort

Onlangs is Vifort opgericht, de nieuwe beroepsvereniging voor zelfstandige communicatieprofessionals. Vifort werkt onafhankelijk met als doel actief de belangen van zzp’ers, die werkzaam zijn in de communicatiebranche, te behartigen. De vereniging wordt hierbij ondersteund met kennis en ervaring van Stichting ZZP Nederland en het kwalificatieraamwerk NLQF van de Stichting Commtop.

Beloning

Stichting ZZP Nederland en Stichting CommTop hebben eerder een toenemende belangstelling geconstateerd voor deze groep zelfstandigen. Er werken meer dan 100.000 zzp’ers in deze branche en allen worden geconfronteerd met snelle veranderingen bij opdrachtgevers. Voor alle partijen is de grote vraag: hoe koppel ik vakmanschap aan beloning? Opdrachtgevers zien in deze pool van potentiële opdrachtnemers ook veel nieuwe creatieve rollen voorbijkomen. Juist door het grote aanbod van ‘creatieven’ kan het moeilijk zijn een verantwoorde keuze te maken.

Hulp

Vifort werkt op dit moment aan een vraag-en aanbodpool, waarbij eigentijdse matchingtechnologie een oplossing biedt. Tegelijkertijd biedt ze de zzp’er ondersteuning in de vele facetten van het ondernemerschap. Ook is het de bedoeling mogelijkheden te creëren om de loopbaan verder te ontwikkelen op basis van eerder verworven competenties (CommTop NLQF certificering/EVC-traject).

Branchestandaard

Met de belangrijkste doelstelling voor ogen, belangenbehartiging, zal het bestuur van de nieuwe vereniging zich als eerste inzetten voor de formulering van een advies over de chaos in de tarieven. Het idee is om alle communicatieprofessionals in te delen naar de vier niveaus van de branchestandaard. Het bestuur wordt hierbij ondersteund door haar partners Stichting ZZP Nederland en Stichting CommTop.

Deel deze pagina: