Sociale Partners leveren geen inbreng over arbeidsmarkt bij kabinetsformatie

Politiek
Stichting ZZP Nederland
Geen woord over zzp'ers en modernisering arbeidsmarkt
Geen woord over zzp'ers en modernisering arbeidsmarkt

Stichting ZZP Nederland: nu zijn wij aan de beurt

Afgelopen woensdagmiddag ontving informateur Zalm de sociale partners om hun plannen voor de arbeidsmarkt aan te horen. De sociale partners moesten bekennen, dat ze geen plan hebben en dat ze ook geen overeenstemming hebben over onderwerpen, waar ze nu al jaren over aan het bakkeleien zijn. “Gelukkig vernam ik, dat er met geen woord gesproken werd over de positie van zzp’ers”, zegt voorzitter Maarten Post. “Het is te gek voor woorden als vakbonden zich weer denken te moeten bemoeien met zelfstandige ondernemers. Het zou de formerende partijen sieren om nu de zzp belangenorganisaties uit te nodigen".

Een daadwerkelijk plan

Stichting ZZP Nederland heeft namelijk samen met andere zzp-organisaties wel een plan voor een moderne arbeidsmarkt.  Post: “Nu de sociale partners hun beurt voorbij hebben laten gaan zonder iets wezenlijks in te brengen, zijn wij aan de beurt. Wij willen belemmerende wetgeving zoals de DBA vervangen door stimulerende voorzieningen met toekomstperspectief voor zelfstandigen.”

De bijna 1 miljoen zelfstandige ondernemers zijn niet meer weg te denken uit de arbeidsmarkt en vormen een belangrijke pijler onder de economische groei. Stichting ZZP Nederland wil, dat het nieuwe kabinet ruim baan maakt voor ondernemers en belemmerende maatregelen afschaft.

Deel deze pagina: