Stichting ZZP Nederland neemt eerste financiële bijsluiter ondernemen in ontvangst

Stichting ZZP Nederland

Afgelopen zaterdag werd voor veel zelfstandigen zonder personeel (zzp) in spe de Startersdag van de Kamer van Koophandel gehouden door het hele land. Op 19 locaties verspreid over Nederland lieten 20.000 toekomstige of pas gestarte ondernemers zich informeren over allerhande zaken die komen kijken bij het opzetten van een eigen onderneming.

Johan Marrink neemt de financiele bijsluiter in ontvangst

Johan Marrink van Stichting ZZP Nederland was er bij tijdens de Startersdag in het Arnhemse Gelredome. Daar moest hij namelijk het eerste exemplaar van de door de Kamer van Koophandel ontwikkelde brochure ‘Ondernemen: wat betekent dit voor u?' in ontvangst nemen. De financiële bijsluiter is er uiteindelijk gekomen mede op initiatief van Stichting ZZP Nederland die vindt dat de ondernemers voor ze aan de slag gaan moeten weten waar ze aan beginnen. Ook de VVD heeft bij monde van Tweede Kamerlid Erik Ziengs zich sterk gemaakt voor de financieel bijsluiter. Ook hij was bij de uitreiking van het eerste exemplaar.

Voor de start
Starters ontvangen deze financiële bijsluiter voortaan voordat zij zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. De brochure wijst hen op de mogelijke risico's van (zelfstandig) ondernemerschap. Het maakt de financiële consequenties van het ondernemerschap inzichtelijk, zoals wettelijke aansprakelijkheid, pensioenopbouw en de gevolgen van ziek zijn en arbeidsongeschiktheid.

“Duidelijkheid vooraf over ondernemerschap kan veel problemen voorkomen. Met deze bijsluiter weet een ondernemer veel beter waar hij/zij aan toe is en worden geen valse verwachtingen gewekt”, aldus Marrink.

 

Deel deze pagina: