Tweede Kamer: ZZP’ers wél in de SER

ZZP Nederland

Tweede Kamer: ZZP’ers moeten vertegenwoordigd zijn in de SER

De Tweede kamer heeft op 15 december 2010 een motie aangenomen over een vertegenwoordiging van ZZP organisaties in de Sociaal Economische Raad. Hiermee verzoekt de regering om het gevoerde pleidooi van minister president Balkenende om te zetten in daden.

Zoals gemeld heeft minister president Balkenende op 19 mei gezegd dat het wenselijk zou zijn als een ZZP organisatie vertegenwoordigd zou zijn in de SER. Onlangs heeft minister Donner het advies gekregen van de huidige partners in de SER om niets te veranderen in de samenstelling van de SER. Naar de mening van MKB Nederland, VNO/NCW, LTO Nederland, FNV, CNV en MHP zijn ZZP’ers voldoende vertegenwoordigd door hun zelf.

VVD Tweede Kamerlid Stef Blok heeft aangedrongen in een motie om alsnog een vertegenwoordiging van ZZP’ers toe te laten tot het SER overleg. Vrijwel alle partijen, behalve PVV en de SP, hebben voor de motie gestemd.

ZZP Nederland is benieuwd naar het vervolg, het aannemen van een motie wil nog niet zeggen dat er daadwerkelijk iets gaat veranderen. Het wordt tijd dat een groep van 700.000 zelfstandigen eindelijk eens serieus genomen wordt door de overheid en hun oordeel niet laat afhangen van de mening van de traditionele vertegenwoordigingen van werknemers- en werkgeversorganisaties.

gerelateerde artikelen: | SER wil geen ZZP |
 

Deel deze pagina: