Verplichte aanmelding voor bijeenkomst proef ZZP' ers in de AWBZ

Stichting ZZP Nederland

Zoals eerder vermeld, wordt er op 8 december een informatiebijeenkomst gehouden voor de UVIT-pilot, om ZZP' ers toe te laten in de AWBZ thuiszorg. Wat destijds nog niet vermeld was is dat u zich verplicht moet inschrijven voor deze avond. Schrijft u zich niet in, dan kunt u de informatieavond niet bijwonen. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier. | Inschrijfformulier ZZP Zorgpilot |

Hieronder kunt u de het eerdere persbericht lezen.

De UVIT Zorgkantoren starten eind 2011 een proef met het inzetten van zelfstandige zorgprofessionals in de AWBZ Thuiszorg. Tot nu toe was het vrijwel onmogelijk om als zelfstandige te werken in de thuiszorg, maar steeds meer en meer begint men het belang in te zien van ervaren, flexibel inzetbare vakmensen in de zorg. Op 8 december wordt een infoavond gehouden in Tilburg.

ZZP zorgpilot start in regio Tilburg en Land van Cuijck
De UVIT zorgkantoren gaan in samenwerking met het ministerie van VWS een proef starten om ervaring op te doen met het leveren van AWBZ thuiszorg door gecontracteerde zelfstandige zorgprofessionals. Deze pilot is een voorbereiding om in 2012 ZZP’ers landelijk te kunnen contracteren voor het leveren van AWBZ thuiszorg. De pilot vindt plaats in de regio Tilburg en Land van Cuijck.

Voor elke regio zoeken de UVIT-zorgkantoren 10 tot 15 zelfstandige verpleegkundigen en/of verzorgenden. Deze zorgprofessionals krijgen dan rechtstreeks van het zorgkantoor een jaarcontract aangeboden en kunnen daarmee heel 2012 als ZZP’er zorg leveren in de AWBZ.

8 december, informatieavond voor kandidaat-deelnemers
Om kandidaat-deelnemers te informeren over de pilot, houden de UVIT-zorgkantoren een informatieavond op 8 december om 19.00 uur op het Zorgkantoor in Tilburg, Spoorlaan 183 (VGZ gebouw). Op deze avond wordt stilgestaan bij de opzet van de pilot, de criteria voor deelname en de ondersteuning die aan ZZP’ers wordt geboden. Op deze avond zijn o.a. ook vertegenwoordigers van het ministerie van VWS en de Belastingdienst aanwezig.

Na de informatieavond kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor deelname aan de pilot. De UVIT zorgkantoren zullen de selectie verzorgen en voor 22 december 2011 zullen de namen van de zelfstandige zorgprofessionals worden bekendgemaakt. Iedereen is welkom op 8 december, maar de zaal biedt plaats aan slecht 150 personen.

Let op: u moet zich aanmelden voor de informatieavond in verband met de te verwachten drukte. Meldt u zich niet aan, dan kunt u de bijeenkomst niet bijwonen. U kunt zich aanmelden via dit aanmeldformulier.

Kandidaat deelnemers moeten voldaan aan het volgende profiel:
- Je bent verpleegkundige of verzorgende (vanaf niveau 3, BIG-geregisteerd)
- Je bent in 2012 in de regio Tilburg of Land van Cuijck beschikbaar, voor minimaal 20 u p/w
- Je bent gemotiveerd om als zorgprofessional deel te nemen aan deze pilot
- Ervaring als zelfstandige zorgprofessional is een pre

Leo Vollebregt, bestuurslid ZZP Nederland zal op 8 december ook aanwezig zijn in de zaal.

 

Deel deze pagina: