Verplichte betaling Bpf zzp-schilders aangevochten in rechtbank

Zelfstandigen
Zelfstandigen Bouw

ZZP’ers zijn verplichte bijdrage beu

Het is de meeste zzp’ers die als schilder werken al jaren een doorn in het oog: de verplichte betaling aan het bedrijfstakpensioenfonds schilders. Vele jaren lobbyen voor afschaffing van de verplichte betaling aan het Bpf-schilders hebben niets opgeleverd. Zelfstandigen Bouw gaat nu naar de rechter om daar af te dwingen dat de verplichting wordt stopgezet.

Strijd

In voorgaande jaren is door o.a. ZZP Nederland en Zelfstandigen Bouw steeds geprobeerd om de verplichting af te schaffen. ZZP Nederland heeft om dit te bereiken zelfs nog in het bestuur gezeten van het Bpf Schilders. Ook is samengewerkt met Zelfstandigen Bouw en zijn brieven geschreven en is er gediscussieerd, maar tot nog toe heeft dit alles niet geholpen.

Rechtbank

Mocht het niet lukken om verplichte deelname aan een pensioenfonds van tafel te krijgen, dan start Zelfstandigen Bouw een aparte procedure om een mogelijkheid te creëren voor schilders om elders een pensioenregeling te treffen.

Oproep tot steun

Zelfstandigen Bouw roept zzp-schilders die ook tegen de verplichte afdracht aan het Bpf Schilders zijn op om zich te melden. Aanmelden kan hier.

Deel deze pagina: