Warboel bij Sena bracht ZZP'ers in verwarring

Sena maakte foute aanslagen voor ZZP’ers
De muziekrechtenorganisatie Sena geeft toe foute aanslagen gemaakt te hebben richting ZZP’ers, overigens gelden deze fouten niet alleen richting ZZP’ers. In totaal heeft de organisatie zich even verrekend en blijken de inkomsten de helft te bedragen ten opzichte van de veronderstelde bedragen. Dit heeft er toe geleid dat het voltallige bestuur hun zetel ter beschikking heeft gesteld. Algemeen directeur Hans van Berkel van Sena heeft zich inmiddels ziek gemeld.

Kortom het is en was een warboel bij de Sena. In september 2009 werd de helpdesk van ZZP Nederland bestookt met telefoontjes van verontruste zelfstandigen die een aanslag hadden gekregen van de Sena. Muziek luisteren voor eigen gebruik, daar zou voor moeten worden betaald. Klinkklare onzin volgens de wet, want er hoeft alleen maar worden betaald als het hier openbare ruimten betreft zoals winkels, cafés etc.

Maar zelfstandigen kregen allemaal een brief en als men niet reageerde werd eenvoudigweg een deurwaarder gestuurd. Na een uitleg van ZZP Nederland konden veel zelfstandigen gelukkig onder de verkeerde aanslag uitkomen, maar velen zullen ongetwijfeld ten onrechte zijn aangeslagen en hebben betaald.

Eindelijk geeft Sena directeur van Steijn toe dat men fouten heeft gemaakt en hij belooft beterschap. De balans van Sena zit door de niet geïnde inkomsten zo scheef dat het bestuur inmiddels afscheid wil nemen en de directeur zich ziek heeft gemeld…

Lees hier een eerder artikel met uitleg over wanneer u Sena wel of niet hoeft te betalen.
 

Deel deze pagina: