Week van de ambacht biedt mogelijkheden voor zelfstandig ondernemen

Keijzer Communicatie BV

Van stylist tot opticien, van kapper, slager of schoenhersteller tot straatmaker of pianotechnicus. Allemaal prachtige, eigentijdse beroepen die onmisbaar zijn voor onze maatschappij. Toch kiezen steeds minder mensen voor zo'n vak. Met als gevolg dat er te weinig instroom is en binnen bepaalde beroepen een tekort aan vakmensen ontstaat. Tijdens de Week van het Ambacht van 11 tot en met 19 april wordt door het hele land, onder het motto 'Vakmensen màken het!', de aandacht gevestigd op een dynamische, veelzijdige sector met volop kansen en mogelijkheden.

BN´ers
Bekende Nederlanders met een warm hart voor ambachten zoals topkok en culinair ondernemer Ramon Beuk, pianist en orkestleider Cor Bakker, stylist Maik de Boer, actrice en presentatrice Victoria Koblenko en Anky van Grunsven, tweevoudig Olympisch kampioene dressuur, verlenen hun medewerking aan de Week van het Ambacht. Zij staan voor ambachtelijke beroepen die hoofd, hart en hand verenigen en die de toekomst hebben. Beroepen waar vaak met de laatste technieken aan producten wordt gewerkt en waar niemand zonder kan. Het zijn beroepen die bovendien interessant zijn voor mensen die als zelfstandig ondernemer aan de slag willen gaan. In Nederland werken ruim 900.000 vakmensen in zo'n 225.000 ambachtelijke bedrijven.

Vacatures invullen
De Week van het Ambacht is een initiatief van het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA), Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en kenniscentra SVGB en SVO. Naast het tonen van het ambacht als een hedendaags, respectvol en belangwekkend beroep zijn de hoofddoelstellingen van de Week van het Ambacht het werven van potentiële werknemers en het verzamelen van vacatures. Opleidingsadviseurs van diverse kenniscentra geven in zogenoemde ambachtencafé's in een groot aantal CWI's voorlichting over de unieke beroepen binnen de branches. Geïnteresseerden kunnen workshops over onder andere zelfstandig ondernemerschap volgen. In de Talentenbus die door het hele land rijdt, kunnen mensen een competentietest doen om te kijken waar hun talenten en interesses liggen.

Uitnodiging: opening Week van het Ambacht
Op vrijdagochtend 11 april in het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam is de kick-off van de week van de ambachten. Victoria Koblenko treedt tijdens de bijeenkomst op als dagvoorzitter. Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ahmed Aboutaleb is één van de sprekers en verricht, samen met de andere sprekers, de officiële openingshandeling. Tijdens deze handeling is er gelegenheid om foto's of filmopnamen te maken. De staatssecretaris staat u daarna samen met de sprekers graag te woord. Ook tijdens de Week van het Ambacht bent u van harte welkom om bij de activiteiten aanwezig te zijn (zie voor een overzicht www.weekvanhetambacht.nl ).

Deel deze pagina: