Workshop ZZP Nederland Google Marketing zeer druk bezocht

De thema-avond van koepelorganisatie ZZP Nederland over “Hoger Ranken in Google” die gisteren gehouden werd in Hilversum is zeer druk bezocht. Maar liefst 190 zelfstandigen kwamen naar hotel de Witte Bergen om kennis te maken met Carl Weenink die gespecialiseerd is in het beter vindbaar maken van websites in zoekmachines zoals Google. Deze derde geheel uitverkochte thema-avond geeft aan dat er onder zelfstandigen veel behoefte is om verder te groeien als zelfstandige zonder personeel.

Carl Weenink leerde de bezoekers in zeer begrijpelijke taal wat men kan doen om een website vindbaar te maken. Inhoud, oftewel content is de belangrijkste factor voor indexering bij zoekmachines.

Het draait allemaal om keywords, woorden waarop men graag gevonden wil worden. Deze moeten in de tekst duidelijk aanwezig zijn wil men een kans maken. Tekst is belangrijker dan een mooie website voor zoekmachines.

Volgens Weenink is er vrijwel niemand die weet hoe Google de ranking bepaalt. Weenink: “het is voortdurend achter de feiten aanlopen, want Google is continu in beweging met zijn methodes.

Internetgoeroes, die claimen dat ze een website aan de top bij Google kunnen plaatsen, verkopen lucht. Uiteraard kun je met kostbare advertenties op Google ook veel bereiken, maar dat blijft een dure zaak en leidt op termijn niet tot hogere vermeldingen. Voor een ZZP’er onbetaalbaar tegenover de opbrengsten.”

Gratis digitaal boekwerk Google Ranking
In de zaal ontstonden veel vragen die allemaal van een duidelijk antwoord werden voorzien door Carl Weenink. Bezoekers van de thema-avond ontvangen een digitaal boekwerkje waarin veel bruikbare tips staan voor het verbeteren van hun website. Ook wordt de gehele presentatie digitaal beschikbaar gesteld voor de bezoekers.

Voor de 14.000 aangeslotenen van ZZP Nederland is het boekwerk ook gratis beschikbaar op de donwnloadpagina van ZZP Nederland. Hiervoor dient u eerst in te loggen met uw aansluitnummer.

Link: | downloadpagina ZZP Documenten |

Deel deze pagina: