ZZP chauffeurs aan banden gelegd met 48-urige werkweek

ZZP nederland

Vrachtwagenchauffeurs die eigen baas zijn, mogen voortaan maar 48 uur per week werken. In die tijd moeten zij ook hun administratie doen. Dat is besloten door het Europees Parlement.

Volgens de meeste partijen maken eigen rijders te lange dagen, wat onveilig is voor het verkeer. Zelfstandigen werken verder vaak voor maar één opdrachtgever waardoor ze in een slechtere positie verkeren dan de chauffeurs die in loondienst zijn.

Commentaar ZZP Nederland:
Wat is er onderhand nog zelfstandig aan het zzp chauffeurschap? Als je je als zzp chauffeur uit de naad wilt werken omdat je het geld goed kan gebruiken, of omdat je gewoon erg van je werk houdt, wordt je hierin tegengewerkt. Van de zotte. In geen enkele andere branche is het zo dat de overheid voor zzp´ers bepaalt hoe lang zij mogen werken. Ik zou het nog snappen als de veiligheid op de weg in het geding zou zijn, maar dit is beslist niet het geval. Een zzp chauffeur dient zich ook gewoon aan de rij- en rusttijden te houden. Weer een bizarre maatregel, die ook weer eens erg moeilijk te controleren is. Mede omdat in die 48-urige werkweek ook de tijd voor de administratie zit. Is er ook al een boetebeleid bepaald?

 

Deel deze pagina: