ZZP er is kansrijke zelfstandig ondernemer in Nederland

ZZP Nederland
ZZP er is kansrijke zelfstandig ondernemer in Nederland
De groei van het zelfstandig ondernemerschap in Nederland neemt krachtige vormen aan. Veel werknemers die voorheen in loondienst waren starten tegenwoordig als ZZP er. Vooral in de technische vakken ligt een wereld van opdrachten klaar voor de vakmensen met ervaring. Veel mensen die jarenlang voor een baas gewerkt hebben ondervinden de drang naar zelfstandigheid. Uitdaging, nieuwe kansen en vooral de vrijheid van zelf beslissen zijn zaken die de nieuwe ondernemers aantrekkelijk vinden.

Daar waar het voorheen lastig en gevaarlijk was om een eigen onderneming te starten wordt het voor de ZZP er en Freelancer steeds gemakkelijker om een eigen bedrijf te starten. De meeste startende zelfstandigen hebben geen personeel en hebben ook niet de intentie om te groeien en personeel aan te nemen.
Aangezien deze mensen wel worden aangemerkt als ondernemer moeten zij wel aan een aantal eisen van de overheid voldoen. De meest belangrijke zijn 1225 uur per jaar werken aan het eigen bedrijf en het hebben van drie opdrachtgevers. Veelgehoorde klachten van de starters is de ingewikkelde manier van voorlichten van de overheid. Verder vinden veel ondernemers het voeren van een administratie lastig en zijn ze slecht verzekerd.

Inmiddels beginnen andere groepen de ZZP er te ontdekken en serieus te nemen. Diverse koppelbaasachtige praktijken met donkere constructies ontstaan door te bemiddelen in werk voor ZZP ers tegen een forse vergoeding.

ZZP Nederland
Een opvallend fenomeen in deze sector is ZZP Nederland met 1000 aangesloten ZZP ers, een snel groeiende organisatie die is ontstaan uit ontevredenheid over het ingewikkelde peil van voorlichting van de overheid. De drukbezochte website www.zzp-nederland.nl geeft iedereen die ZZP er wil worden gratis voorlichting en biedt deze mensen de mogelijkheid om zich aan te sluiten.

Op initiatief van ZZP Nederland is een ZZP Zelfstandigenplan ontstaan: een alternatief voor een te dure arbeidsongeschiktheidverzekering. Verder biedt ZZP Nederland een collectieve zorgverzekering via Menzis en een gemakkelijke autolease voor starters. Binnenkort verzorgt ZZP Nederland middels een AA Accountant de administratie voor de ZZP’er, komt er een betaalbare rechtsbijstandverzekering en een betaalbare pensioenvoorziening. Ook kunnen alle aangeslotenen binnenkort beschikken over standaardleveringsvoorwaarden, opdrachtovereenkomsten en andere collectieve voordelen.

Deel deze pagina: