ZZP ers en klussers kopen voordeliger in bij Hornbach

Consumentenbond

Doe-het-zelvers en kleine zelfstandigen, zzp ers kunnen voor hun goedkoopste klusboodschappen het beste een bezoek brengen aan bouwmarktketen Hornbach. Uit de prijspeiling in de Consumentengids van april blijkt dat Hornbach 6% tot 9% goedkoper is dan de bouwmarkten van Big Boss, Fixet, Formido, Gamma, Karwei, Multimate, Praxis, Doeland en Hubo. Wie via internet zijn klusspullen bestelt, kan nog goedkoper uit zijn.

Www.bouwmarktconcurrent.nl en www.handig.nl zijn gemiddeld 20% goedkoper dan de reguliere bouwmarkten. Het assortiment van de internetbouwmarkten is beperkter, maar kan dus qua prijs flink schelen in de portemonnee. Bij aankopen op internet worden meestal bezorgkosten gerekend, bij een besteding boven €150 zijn deze vaak gratis.

Ook kleine zelfstandige ZZP ers schaffen meer en meer hun bouwmaterialen aan bij grote bouwmarkten. Vaak is dit voor hun veel voordeliger dan bij de vakhandel.

Korting klantenkaart.
De Consumentenbond heeft een onderzoek uitgevoerd bij de (internet)bouwmarkten naar de prijzen van producten als boormachines, toiletaccessoires, muurverf en tuingereedschap. Buiten internet is Hornbach het voordeligst, maar de verschillen met de andere bouwmarkten worden kleiner als je de kortingen van klantenkaarten meerekent.

Deel deze pagina: