ZZP-issues centraal in de gemeenteraadsverkiezingen

Politiek
Stichting ZZP Nederland
21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen
21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen

Stichting ZZP Nederland organiseert begin maart 2018, aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen, politieke bijeenkomsten waarbij ondernemersissues worden besproken, al dan niet in de vorm van een debat. Plaatselijke politici praten in Amsterdam, Rotterdam en Zwolle met elkaar en met ondernemers over zzp-zaken. Op de website van ZZP Nederland zijn extra pagina’s ingeruimd met informatie voor zzp’ers over de verkiezingen in deze drie steden. Tegelijkertijd werkt ZZP Nederland mee aan een peiling over de zzp-vriendelijkheid van gemeenten in heel Nederland.

Ondernemersbeleid

Op de afzonderlijke webpagina’s voor Amsterdam, Rotterdam en Zwolle zijn de verkiezingsprogramma’s van gemeentelijke partijen uitgeplozen en alle voor ondernemers belangrijke plannen uitgelicht. Ook gaan er nog aanvullende vragen gesteld worden, waardoor de programma’s van de partijen op belangrijke ondernemersissues met elkaar te vergelijken zijn. Aan de hand van de extra vragen kunnen zzp’ers zelf de programma’s van de diverse partijen beoordelen.

Bijeenkomsten

In de komende periode worden er op de website interviews gepubliceerd met politieke woordvoerders van de partijen uit de drie gemeenten. Gemeentelijke politici worden uitgenodigd om deel te nemen aan de politieke zzp-bijeenkomsten, die ZZP Nederland begin maart in hun gemeente organiseert. ZZP-leden, die deze bijeenkomsten in hun stad willen bijwonen, kunnen zich aanmelden via deze link.

Deel deze pagina: