ZZP Nederland helpt ondernemer met nieuwe hypotheekafdeling

Verzekeringen
ZZP Nederland Verzekeringen

Iedere zzp’er in Nederland die een huis wil kopen kent het probleem; hoe kom je aan een hypotheek. De verstrekkers vragen vaak drie jaar aan cijfers, en zelfs als die goed zijn wordt er nog getwijfeld, want een ondernemer heeft nou eenmaal geen vast inkomen. De hypotheekmarkt is echter constant in beweging en  ZZP Nederland Verzekeringen wil deze beweging zo stimuleren dat een hypotheek ook voor ondernemers binnen het bereik ligt. Hiertoe zijn gesprekken geweest met onder andere de Nationale Hypotheek Garantie. Gebleken is namelijk dat veel zzp’ers moeilijk of geen hypotheek konden krijgen. Om de eigen achterban te helpen met hypotheken is de afdeling ZZP Nederland Hypotheken, een onderdeel van ZZP Nederland Verzekeringen opgezet.

In beweging

Directeur Arjen Vrolijk van ZZP Nederland Verzekeringen; “Het is hoog tijd dat de hypothekenmarkt voor ondernemers wordt geflexibiliseerd en daar leveren wij met onze propositie ook een belangrijke bijdrage aan”. Als zzp'er is het nu in veel gevallen ook mogelijk om op basis van minimaal 1 jaar aan goede jaarcijfers een hypotheek aan te vragen. Tot voor kort was dit bij de meeste hypotheekverstrekkers ondenkbaar en moesten er minimaal drie jaarcijfers worden getoond.

Dankzij goede onderhandelingen met hypotheekverstrekkers , maar ook met overviewz, het bureau dat de inkomensverklaringen afgeeft, is het voor ZZP Nederland Verzekeringen mogelijk om voor een tarief van € 1100 het advies- en bemiddelingstraject te verzorgen.

Kort traject

Grietje Hofstede-Jensma, hypotheekadviseur ZZP Nederland Verzekeringen; “Het gehele proces om erachter te komen of een ondernemer een hypotheek kan krijgen is drastisch versneld nu er ook inkomensverklaringen  opgesteld door overviewz, ten behoeve van de aangeslotenen van ZZP  Nederland, worden geaccepteerd. Dat betekent voor de zzp’er dat deze snel duidelijkheid verkrijgt over de mogelijkheden op basis van het vastgestelde bestendige inkomen”.

Deel deze pagina: