ZZP Nederland organiseert eerste ZZP-debat in aanloop naar verkiezingen

Politiek
Stichting ZZP Nederland

Politici moeten nu kleur bekennen

Stichting ZZP Nederland eist heldere uitspraken over de positie van zzp’ers van de vijf politieke partijen, die op 17 juni op het ZZP Congres deelnemen aan het ZZP-Debat. “De politiek moet klare wijn schenken, zodat wij weten wie voor ons is en wie tegen ons is. Er moet een einde komen aan het politiek geharrewar rond de positie van zelfstandige ondernemers”, zegt voorzitter Maarten Post.

Het debat gaat over de standpunten die vervat zijn in het Visieprogramma van Stichting ZZP Nederland, dat tijdens het ZZP Congres zal worden gepresenteerd. Tijdens het programma zal staatssecretaris Wiebes helderheid verschaffen over de afschaffing van de VAR en de systematiek van modelcontracten. “Veel opdrachtgevers verkeren in onzekerheid over hun positie, omdat de informatie van het ministerie ingewikkeld en onduidelijk is, terwijl er eenvoud en duidelijkheid moet zijn. Opdrachtgevers en zzp’ers willen zekerheid, die zekerheid moet de staatssecretaris nu bieden “, zegt Maarten Post.

Workshops en beurs

Het eerste ZZP Congres wordt gehouden naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van ZZP Nederland en het 5-jarig jubileum van de stichting, die in 2011 is opgericht en inmiddels een achterban heeft van meer dan 40.000 zelfstandige ondernemers. De deelnemers hebben de hele dag de gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken en deel te nemen aan kennisverdiepende workshops.

“Elke bezoeker kan veel informatie krijgen over het oplossen van (financiële) risico’s, het belang van goede boekhouding, maar ook over EVC-trajecten in de zorg en lease-aanbiedingen. We bieden een breed scala aan kennis, producten en diensten. Echt voor elk wat wils”, zegt directeur Frank Alfrink. Aanmelden is eenvoudig; https://www.zzp-nederland.nl/zzp-congres

Deel deze pagina: