ZZP Nederland vraagt fractievoorzitters om duidelijkheid voor zzp'ers

ZZP Nederland

Nog geen duidelijkheid over koopdrachtgevolgen zzp'ers

Alweer een maand geleden luidde Stichting ZZP Nederland de noodklok over de plannen van de regering om de zelfstandigenaftrek eventueel af te schaffen. Inmiddels zijn we een maand verder, maar is er nog weinig duidelijk over hoezeer de plannen van de regering effect zullen hebben op de inkomsten van de zzp’er.  De eerste berekeningen laten zien dat een zzp’er er met de huidige plannen flink op achteruit gaat. Maar omdat er nog niets met zekerheid vaststaat is dat het eerste wat Stichting ZZP Nederland wil voor de zzp’ers: duidelijkheid.


Om duidelijkheid te krijgen is er een brief uitgegaan naar alle fractievoorzitters. Daarnaast steunt Stichting ZZP Nederland ook van harte de motie (Motie 33.402 nr. 42) van Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) die daarin ook de onduidelijkheden aan de kaak stelt.

Hieronder treft u de integrale tekst van de Motie van dhr Omtzigt, in een link daaronder kunt u de brief lezen die ZZP Nederland naar de fractievoorzitters heeft verstuurd.

De Kamer,

Gehoord de beraadslagingen

Gelezen het regeerakkoord en de motie-Zijlstra/Samsom,

Constaterende dat er onduidelijkheid is over de gevolgen van het regeeerakkoord voor zzp'ers, bijvoorbeeld op het gebied van de inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekering en de invoering van de winstbox

Constaterend dat de regering ook geen enkele berekening voer deze groep aan de Kamer doet toekomen

Verzoekt de regering, voor de behandeling van de begroting van economische zaken precies aan te geven welke voornemens zijn heeft die zzp'ers raken,

en gaat over tot de orde van de dag,

Omtzigt| De brief van Stichting ZZP Nederland aan de fractievoorzitters (pdf) |
 

Deel deze pagina: